Тимовете на ЦСКА и Витоша Бистрица се изправят един срещу друг в среща от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят е исторически, тъй като двата тима ще се изправят един срещу друг за първи път в елита.

Срещата е в събота от 21:00 часа и ще може да го проследите в ефира DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Защитник отпадна от групата на ЦСКА за мача с Витоша

Последния път, когато ЦСКА срещна абсолютен новак в елита, загуби първия си двубой с него – 0:1 като гост на Верея на 6 август 2016 г., а после не можа да го победи и на „Армията” – 1:1 на 27 ноември м.г.

16 удара към вратата на Септември в миналия кръг (8 точни, 3 греди и още 5 неточни шута) стигнаха на ЦСКА за един гол, най-много пъти досега червените стреляха срещу Славия в първия кръг – 19, но тогава пак вкараха само веднъж.

Срещу септемврийци ЦСКА запази вратата си суха за първи път през сезона.

Костадин Ангелов: Арогантно или не - ще се надиграваме с ЦСКА

Витоша допусна поне по гол във всеки от досегашните си 5 двубоя, другият тим в лигата, който не запази нито веднъж вратата си суха от началото на сезона е Ботев Пд, който обаче е изиграл 4 срещи.

Първите 4 гола в елита на топреализатора на бистришките тигри Григор Долапчиев (3 попадения) бяха за родния му клуб ЦСКА, с който дебютира в Първа лига на 31 август 2012 г. при 4:1 като гост на Миньор Пк.

Стамен Белчев: Няма място за подценяване

Защитникът на Витоша Йордан Върбанов, който не пропуснал нито една игрова минута от началото на сезона, е два пъти шампион с ЦСКА през 2002/03 и 2004/05 г., докато в сегашния състав на червените няма нито един футболист, стигал до титлата с червените.