За две седмици Левски промени значително своя облик и настроението на феновете си. Прибързаните коментари са излишни. „Сините“ биха Ботев Пловдив, който си мисли за финала с Локо Пд, а Черно море демонстрира огромно отстъпление през последните две седмици.

Промяна обаче има и тя трябва да бъде уважена. Георги Тодоров смени Георги Дерменджиев и част от футболистите вдигнаха значително своето футболно самочувствие. Най-ярко се отличи възходът при юношите.

На „Герена“ са видимо доволни, че Станислав Иванов вече загатва огромния потенциал, който има. На габровеца му трябваха мачове, увереност и някой да повярва истински в него. По-удобен от сегашния треньорски щаб за тази работа няма. Тодоров му е бил треньор при юношите, когато Станислав бележеше гол след гол. Време е „Стаси“ да остане в миналото, а на сцената да излезе Иванов. Нападател с тази фамилия изглежда респектиращо и подходящо за стадион „Георги Аспарухов“.

Илия Юруков бе засипан от похвали от Славиша Стоянович и явно словенецът де е говорил празни приказки. Халфът се наложи сред титулярите. Естествено има приливи и отливи, но това е най-нормалното нещо при младите футболисти. Юруков издърпан от школата на Лудогорец. Късметът на Левски е, че не се казваше Юрукиньо....

Деян Иванов вече не е в юношеска възраст, но е голямата слабост на „Синя“ България. Дидо е футболист минал през много трудности, но сърцето му е на победител. Рядко можеш да намериш друг боец от тази категория. За него няма лимит. Тренира всеки път все едно играе финален мач. Трябва му още игрови ритъм и Левски ще има един достоен стълб в своята защита. Естествено собствено производство. Тук е налично онова нещо, което футболните хора ползват често в интервютата си. Има го ДНК-то.

Левски

източник: Levski.bg

През този сезон първи стъпки направи и Мартин Детелинов Петков. Най-младият в „сините“ редици има огромен потенциал. Играч с рядко срещано самочувствие и тотално обсебен от играта. Този хлапак тренира като ненормален и е въпрос на време да бъде звезда. Нахален в добрия и лошия смисъл на думата. Роден през 2002 година, Марто попадна на можещ треньор в школата и това си личи.

На „Герена“ има поне още пет-шест момчета с отлични качества. Левски има прекрасни генерации при играчите между 16 и 18 години, но крушката си има и опашка. В клуба работят добри треньори, които имаха много трудни мигове в края на управлението на Спас Русев. Момчетата трудно връзваха двата края, но работеха здраво, за да развиват своите футболисти. Материалната база отстъпва на много в България. Лудогорец има футболен оазис, Ботев Пловдив прекрасна база, ЦСКА – София направи няколко терена на Панчарево и заложи на чуждестранен методист от футболна сила като Португалия, Берое има отлични условия за работата с подрастващите, дори частните школи напредват, а на „Герена“ в последните години само се надяват...

Най-важната задача на сегашното ръководство е да инвестира в терени и своите треньори. Това е „златната кокошка“ на Левски, която може да произведе много качество на ниска цена, което да направи клуба много по-успешен и още по-обичан от своите фенове. Левскарите винаги са си искали левскари на терена.

Очевидно академията на „Герена“ не прави само добри футболисти, които са плъзнали из половината отбори в елита, но и добри треньори. Актуалният треньорски щаб го доказва. Георги Тодоров е лицето, но зад него, както той настоява да се знае, седи екип. Екипът му е много млад и работи изключително мотивирано.

Запознати твърдят, че сериозна работа върши асистентът Красимир Петров, който Тодоров си взе със себе си. Иванков и Телкийски са легенди, но и прекрасни служители, които бачкат на равнище.

Добрата новина е, че Левски сам може да си произвежда. Просто трябва да бъдат оптимизирани условията и да се инвестира в треньорите. Момчета като Краси Петров, Борислав Кьосев, Йордан Петков и останалите заслужават добро обучение, стажове в чужбина и шанс за изява.

На Левски му трябва и втори отбор, защото не бива да губи лесно своите играчи с потенциал, които все още не са готови за първия тим.


Още за Левски: 

Левски изля гнева си от яловата серия на Герена над Морето 

Георги Тодоров: Искам да играем добре, а победите ще дойдат

Левски реши сериозен проблем преди победата над Черно море