Отскоро ръководните органи в световния футбол приеха за резонни хилядите оплаквания от всички страни заради несправедливи съдийски преценки и решиха постепенно да въвеждат видеоарбитража.

Но понеже в света на футбола никога не са доволни от нищо и основно се търсят причините за неуспеха в странични фактори, веднага се намериха и критици на така наречената система VAR.

Убивала се емоцията, накъсвала се играта, футболът бил съществувал без видеоарбитраж толкова години, изчезвал чарът, нямало за какво да се спори, съдиите били част от футбола...И прочие и прочие.

С голяма лекота можем да открием в интернет стотици видеосвидетелства за подобни издевателства над футбола.

Капитанът на Черно море замахна на съдията

Гонзо провери засадите и полудя срещу съдиите

Не е нужно да се ровим, просто ще ви върнем към неделния ден и нервните изблици на Георги Иванов-Гонзо след незачетените два гола на неговия Черно море срещу Септември. Пресен пример, нищо повече и нищо лично.

А критиците на видеоарбитража нека просто да си припомнят колко пъти са били извън кожата си заради съдийски тесли, преди да се изказват „против“. Да, всяко нововъведение е трудно. Изисква се време, преди системата да бъде изчистена от грешките на растежа.

Но не и да се отрича! Справедливостта го изисква. И освен това, живеем в XXI век, векът на технологиите...