Пътищата на Левски и Боян Йоргачевич се разделят. Сърбинът беше преследван от редица контузии и вече не влиза в сметките. ЕГН-то не прощава. Вратарят си тръгва от "Герена", а емоционалното сбогуване ще е утре на "Георги Аспарухов". Днес Боян ще се срещне и с по-тесен кръг от феновете на отбора.

Много от бившите футболисти на Левски не го харесват. Съперниците също. Даже един се опита да го иронизира, което беше грозно. Връзвал шалчето, парадирал, че е голям левскар.

Всеки има право на избор и мнение, но не може да се отрече, че сърбинът жегна голям процент от феновете на Левски. Направи го със своята всеотдайност. Йоргачевич никога няма да бъде на пиедестал като Иванков, но ще остане в историята като най-обичания чуждестранен вратар на Левски. 

Боян не спечели нищо с клуба, но завоюва най-специалния капитал – публиката. Безспорен факт е, че не си тръгна, когато много други го направиха. След загубения финал за купата в Бургас, Левски изпадна в жестока депресия. Клубът беше пред фалит, мнозина си събраха багажа и останаха анонимни за почитателите от "Георги Аспарухов".

Йорга остана и изигра добри мачове, много от тях благодарение на обезболяващи инжекции. Това даде и своя негативен отенък. Сърбинът задълбочи здравословните си проблеми и може би изигра последния си мач в своята кариера. Изпълни своето желание – последният му отбор на бъде Левски!

Не е ясно защо, но сърбите го умеят. Успяват да влязат под кожата на запалянковците в синьо. Така стана с Драгич, Пажин и Саша Симонович. Не играха много на "Герена", но ги запомниха.

Боян отнесе доста подигравки за шалчето, което закачаше на вратата зад гърба си. От утре шалчето ще е на подходящото място, а то е на врата! Така както го връзва Митко Иванков, който е легендарният пример за вратаря-ултрас.

Добрата новина е, че Левски и Боян Йоргачевич се разделят приятелски. Пътят се променя, но вратата остава отворена. Така се прави! Изпращането на Йоргачевич е още един повод в сряда стадионът да се напълни. Сърбинът го заслужава. Лоялността е силно качество, което трябва да се уважава.