Левски е първи, макар че вторият има мач по-малко. Левски няма загуба от началото на сезона, а му остават мачове само с още два съперника до първото завъртане. Левски има най-солидната защита. От началото на сезона Йоргачевич е допуснал голове само в три от мачовете, всичко останало са „сухи мрежи“. Останалите вече се съобразяват със „сините“. Въпреки всички тези факти, на „Герена“ стана жесток фарс. Циркът преди мача с Берое е невиждан.

Люпко Петрович си тръгна на първо място в класирането. Направи го като слон в стъкларски магазин, но това едва ли е чак такава сензация. Сърбинът умее подобни финтове. Ветеранът е страхотен специалист, който обаче не издържа на напрежението. Моментът не беше подходящ, начинът също, но е факт, че Левски показа липсата на План Б.

Когато си назначил толкова възрастен треньор, винаги трябва да имаш поне едно наум. Хората са казали, че всеки ден след 70 е подарък. В този ред на мисли Люпко е прав, че не иска да си хаби нервите. Здравословната причина също не е за подценяване, колкото и нелепо да звучи. Със своите десет довода, Петрович атакува своя работодател, което не е особено честно, но и клубът рядко го защитаваше през последните месеци. Става дума за отмъщение. Люпко си го върна с последно десет!

След напускането си сърбинът остави наследство. Левски има доста точки и отбор. Колективът е добър, а за това заслугата е на треньорския екип. Не е случайно, че Петрович номинира Топузаков и Букарев. Футболистите също показаха, че няма да станат жертви на вчерашната афера, която в някаква степен напомни за Казанската, макар и да няма нищо общо между двата случая.

Истината е, че Левски има приличен отбор, но няма клуб. Спас Русев на този етап се шокира от събитията. Първо го шокира факлата в ложата на Националния стадион, а след това и оставка на треньора час преди мача. Добре е мажоритарният собственик да влезе по-бързо в мача.

Снощи спортният директор Станислав Ангелов пък призна, че Люпко го е предупредил ден по-рано, но той май е подценил ситуацията. На всичкото отгоре на „Герена“ си имат и жена за изпълнителен директор. Въпросната дама „избухна“ с безумно съобщение в сайта на клуба, което започна с представяне, а Левски беше определен от нея като „един от най-големите клубове в България“. Всичко споменато е проява на лош вкус. Изобщо няма да е зле от клуба да започнат да говорят на малко по-разбираем и ясен език.

Едва ли има съмнения, че в Левски си говорят по разваления телефон. Този казал едно, другият обещал второ, а третият въобще не е чувал за това. В цялата тази среда е необяснимо как отборът продължава да печели?

Спас Русев е длъжен да въведе ред в новата си придобивка, ако иска да бъде „припознат“. Периодът е преходен, но това скоро ще е просто оправдание. В България знаем, че Преходът може да се окаже почти вечен. Клуб като Левски се управлява с ясна структура, точни правила и здрава ръка. Трябват и пари.