Отборът на Верея е разкъсван от финансови проблеми, но в същото време се намира на пето място в класирането на Първа лига. Успехите на тима са плод на работата на старши треньора Илиан Илиев, неговия екип и футболистите, които са опитни бойци, врели и кипели в българското първенство. Победата на Верея над Лудогорец е поредното доказателство за майстроството на Илиан Илиев, който през последните 12 месеца показа на много треньори нагледно как се вадят „горещите картофи“. В началото на годината пое Локомотив Пловдив, като само за няколко мача бе длъжен да класира отбора в топ 6. Направи го, и не само това, но за кратко време успя да придаде желания от него облик на „смърфовете“. Във Верея задачата на Илиев изглеждаше още по-трудна, но това нито отказа специалиста, нито го сломи. Илиан Илиев е точният човек, който може да се справя в подобни ситуации. Доказал го е и то не веднъж. Само си спомнете, как преди седем години, той успя да спечели с разтърсвания от финансова криза отбор на Берое, Купата на България.

За кратък период начело на Верея Илиан Илиев успя да постигне големи успехи. Победата над Лудогорец не трябва по никакъв начин да изненадва, като се има предвид капацитетът на специалиста и много доброто качество на играчи, с които той разполага. Преди това Илиев и Верея успяха да сломят съпротивата на Левски в Стара Загора и затвориха вратата на „Герена“ до гола с ръка на Давид Яблонски. И тук трябва да си дадем ясна сметка, че положителните резултати, които Верея постига от началото на сезона са постигнати в условията на пълен финансов хаос. Представянето на старозагорския отбор е истинско геройство и това не трябва да звучи по никакъв начин високопарно. Силното представяне на Верея на този етап от сезона дава реална възможност на отбора да се пребори за място в топ 6. С Илиан Илиев на скамейката целта изглежда напълно постижима. Все пак Верея разполага с майстор от най-висока класа, който не се страхува от предизвикателствата и постига успехи.

Илиев е майстор в тактическите надлъгвания. Неговите отбори са способни да затруднят всеки един съперник, тъй като специалистът винаги е отлично подготвен с разузнаването на опонентите. Илиан Илиев не се притеснява от това да настрои своя отбор специално спрямо играта на противника. Едно от най-големите предимства на водените от него отбори е отличната физическа кондиция на играчите му. Илиан Илиев е майстор от класа и се стреми да го доказва постоянно. Прави го, без никакво съмнение, резултатите говорят за това. Той е единственият треньор през последните 12 месеца, който за този период от време класира два отбора в първата шестица. Илиан Илиев е единственият треньор от настоящите в Първа лига, който може да се похвали с две победи над Лудогорец през 2017 година.

Верея в момента се намира на пето място, но е едва на осем точки от третия Левски. Като вземем предвид, че финансово отборът отстъпва значително на останалите тимове от топ 6, а и не само, резултатите на старозагорци са впечатляващи. И като се сетим за фрапантно отнетата победа на Верея над Славия, за меко казано спорното съдийство срещу Локомотив в Пловдив, може само да си представим на какво са способни футболистите на Илиан Илиев.

В момента, независимо от финансовите проблеми, класирането на Верея в първата шестица изглежда напълно постижимо. Изглежда напълно постижимо заради треньора Илиан Илиев и неговите футболисти, които в нито един миг не го предадоха на терена и се бориха, въпреки неизплатените пари.

В края на сезона обикновено мярката за успех са спечелените отличия. Това, което Илиан Илиев постигна през 2017 година първо в Локомотив Пловдив, а сега и във Верея, по никакъв начин не трябва да бъде подценявано, защото да класираш два различни отбора в топ 6, два отбора с никак не малки проблеми от всяко едно естество, говори само за едно – за треньорска класа.