Подготовката на Лудогорец стартира без нито едно ново попълнение. Може би това е, което концентрира вниманието около разградчани в първите дни от новата година. И то не защото се е случило, или по-скоро не се е случило, нещо чак толкова драматично. И в този си вид „орлите“ остават в поулпозишън за седма поредна шампионска корона в българския футбол. Единственият, който си тръгна от „Лудогорец арена“, бе Жуниор Кишада, който макар и да бе част от всеки от триумфите на отбора от Разград в последните 7 години, отдавна не е сред хората, които правят разликата при „орлите“. Проблемът идва от огромното желание на Димитър Димитров да увеличи конкуренцията, а поне досега усилията му да биват подкрепени от ръководството.

Свикнали сме, откакто Лудогорец нахлу с гръм и трясък в българския футбол, „орлите“ да задават темпото и на трансферния пазар. Може би тук някъде се разминават очакванията на наставника и не чак толкова голямото желание да бъдат отделяни солидни средства за нови попълнения от ръководството, поне не и сега през януари.

И всичко това на фона на много агресивната трансферна политика на ЦСКА. И на терена „червените“ показаха, че вече са далеч в битката за титлата, не само като резултати, но и като игра. Доказателството бе победата за Купата на България в последния официален двубой и на двата отбора за 2017 г. и ако не друго, онзи резултат показа, че този път пътят към удържане на първото място няма да бъде като разходна в парка за шампионите.

В никакъв случай не бива да се забравят и двата сблъсъка с Милан, а първият от тях е след по-малко от месец. Затова и Димитър Димитров толкова много искаше още в началото на лагера в Турция, желаните от него нови футболисти да са част от Лудогорец, за да има време да поработи с тях, да ги внедри в състава и тези шест проверки, които предстоят на турска земя, да се превърнат в идеалната репетиция за „орлите“ за това, което им предстои срещу „росонерите“.

Появиха се спекулации, че харесаните от Димитров играчи са били прекалено скъпи за разградчани, между другото за първи път се чуват подобни неща от Разград, а всичко това, съчетано с все още неясната съдба на Клудиу Кешеру, само увеличава тревогите за предводителя. Ясно е, че ако Кешеру бъде продаден, негов заместник ще бъде взет, но е ясно и че който и да дойде, той едва ли ще успее да влезе веднага в обувките на румънеца. Желанието на Димитър Димитров обаче е ясно – той иска и Керешу и поне още един нападател...

Предстоят много важни дни за Лудогорец. За да не отиваме по-далеч – важни дни поне за начина, по който разградчани ще изглеждат и срещу Милан, и в първенството до края на сезона. Защото обичайно Лудогорем не закъснява със селекцията, а сега е на път да го стори...

Но има и добри новини, които Димитров получи, а те бяха свързани с бъдещето на друга ключова фигура в неговата селекция – капитанът Светослав Дяков.

Ролята на Дяков може и да е по-епизодична на терена през настоящата кампания и той по-често да остава на пейката, но присъствието му е задължително в съблекалнята, а и той сега ще бъде двойно по-амбициран да покаже, че има място сред стартиращите в лютата конкуренция на Яцек Горалски и Абел Анисе. А конкуренцията в състава просто няма как да не се отрази благоприятно върху формата на Лудогорец... Конкуренция, която стартира сега - в проверката с Ботошани и чийто краен резултат ще бъде известен, когато дойде време Димитров да обяви титулярния си състав за сблъсъка с Милан в средата на февруари.