Делио Роси дебютира за Левски на 13 август срещу Дунав. Повече от един месец по-късно специалистът от Италия беше близо до първата сериозна издънка. Отпадане от Ботев Гълъбово е повече от провал! 

Обективно погледнато „сините“ можеха да паднат само с дузпи в този мач, тъй като съперникът пречеше /в добрия смисъл на думата/.

Левски беше на 9 минути от издънката, но тя не се случи. При Делио Роси „сините“ наблягат върху тактиката и са един прекрасно организиран отбор. До този момент допуснаха два гола и те паднаха в злополучната среща с Ботев Пловдив. Едното попадение бе абсурдно и чисто вратарско. Ситуациите пред Митрев, който пази в останалите срещи, се явяват събитие. Левски играе подредено, солидно и много организирано в защита. Това е основният плюс, който Роси вкара в поведението на „сините“.

Вчера срещу тим от Втора лига се видя, че Левски страда от тежка зависимост. Играта се върти около Габриел Обертан, който се откроява, а липсата му е проблем. Това може да се окаже голяма слабост, ако Роси не намери решение. Французинът е сензационно добър за българския футбол, но е и странна птица. Въпросът е да му се играе. 
Обикновено пропуска първите 25 минути, а след това прави няколко рецитала от по няколко минути, в които е способен да реши сам мачовете. Не е голмайстор, но компенсира с умението да подава на празна врата за своите съотборници. 

Боримиров: Атаките ще продължават

Футболистите на Левски, може би, подсъзнателно се стремят да играят с бившия футболист на Манчестър Юнайтед. Има периоди в мачовете, когато е невъзможно да му се отнеме топката. Обертан трябва да иска, другото изобщо не му е проблем.

Левски напред за Купата на България

По всичко личи, че Роси набляга на тактиката, сякаш даже малко прекалява. Отборът изглежда уморен, някак затормозен, но и чудесно организиран. Едно от видните оръжия на Левски е използването на статичните положения. Тимът е опасен при корнери и фаулове, а основната причина е ръстът на футболистите. Роси има снажни момчета, а над всички се отличава Давид Яблонски. Левски не е имал толкова опасен защитник в чуждото наказателно поле от Ники Илиев. Извинявам се за кощунственото сравнение, но е факт. Чехът привлича топката някак привлича топката към себе си. Голът го обича, а ако изчисти играта си в своето наказателно поле, ще е най-важният в Левски...след Обертан.

На този етап изглежда, че „сините“ ще берат ядове срещу по-малките отбори, тъй като трудно пробиват сгъстените отбрани. Добрата новина е, че Левски може да е много опасен в големите мачове. Ако тенденцията се запази, най-доброто от „сините“ очаквайте във фазата на плейофите.