Левски не спира да узурпира водещите спортни заглавия. Тимът от стадион „Георги Аспарухов“ постоянно е в новините. Няма значение истински или фалшиви са те.

Вчера по оста „Герена“ - национален отбор беше изключително горещо, но всички отрекоха всичко. 

Клубната управа /Павел Колев/ взе адекватното решение и обясни, че Дерменджиев е треньор на Левски, а всичко друго са слухове и щуротии. Приказката за дима и огъня я знаем, но когато изпълнителният директор говори в прав текст, значи е нужно да има поне минимално спокойствие за Георги Дерменджиев, който трябва да приложи своите знания и опит, за да стане Левски по-добър. Много по-добър, защото на този етап „сините“ са далеч от истината, но вината за това не е справедливо да се лепва на треньор, който води тима от едва шест мача. В тези шест мача отборът от столицата спечели повече точки от всички останали, но това е суха статистика, която не може да прикрие наличието на много работа за вършене. 

Още преди няколко дни беше намекнато, че ръководството не харесва забавянето на интегрирането на младите футболисти в основния тим. Вероятно и поради тази причина треньорът направи мач с юношите. Сега вече има някаква представа за тяхното ниво. За протокола ще отбележим, че тимът до 17 години е загубил „тайната проверка“ с 1:4, а този до 19 е преброил до 10...Изводите са за треньорския щаб.

Левски има една изключително важна задача, която не търпи отлагане. Иде реч за футболистите с изтичащи договори. Кабрал, Цветкович и Яблонски? Не, Ники Михайлов! Договорът на вратаря бе анонсиран с продължителност 6 месеца и опция за удължаване с 2 години. Шестте месеца изтичат в края на настоящия сезон.

В първите мачове след завръщането си на „Георги Аспарухов“ Михайлов показа, че е на друго равнище в сравнение с предшествениците си. Левски започна да разчита на стабилен вратар. Михайлов беше перфектен в дербито с ЦСКА – София. Направи добри спасявания и в останалите срещи, а представянето му с националната фланелка говори, че класата продължава да е налична. Формата се подобрява и между него, и личния му треньор Димитър Иванков взаимодействието се получава. 

Николай Михайлов

източник: LAP.bg

България едва ли щеше да има и една точка, ако не бяха изявите на Михайлов срещу Черна гора и Косово. Снощи единственият играч на Левски, който бе пуснат от Петър Хубчев, спаси 4-5 чисти положение. Срещу Черна гора извади две ситуации очи в очи с атакуващия футболист. Номер 13 се завърна и това е една от добрите новини в родния футбол.

Ръководството на Левски трябва да уреди този въпрос, който едва ли е чак толкова сложен. Михайлов вече влезе в радара и едва ли ще му е трудно да си намери бързо нов пристан. „Сините“ са длъжни да си подсигурят вратар и лидер за следващите години. Добрият вратар става такъв след 30. Ники е в отлична възраст, а и се чувства изключително удобно в родния тим. Публиката го прие, защото видя качествата му, а личностното израстване при него е очевидно за всеки.

Новата управа на Левски анонсира сериозни намерения във всички направления. Клишето гласи, че добрият вратар е половин отбор. На „Герена“ го имат и едва ли ще им е трудно да го запазят. Въпрос е на усет и добро отношение. 


Още новини: 

Колев: Абсолютна спекулация, Дерменджиев е треньор на Левски

Левски громи "червените" при юношите

Хубчев отива в Левски, сменя го Балъков

Дерменджиев: Павел Колев ме увери, че няма нищо вярно

Дерменджиев: Научих от медиите, играчите са обезпокоени