Зимната пауза трудно ражда очакваните трансферни новини. Левски привлече трима, а сагата се оказа завръщането на Антон Огнянов.

Гриша Ганчев върна в родния футбол Николай Бодуров, който от осем месеца си търсеше трескаво отбор.

Лудогорец заложи на обичайната сергия. Шампионите привлякоха двама бразилци. Добре познатият Жоао Пауло от Ботев и вратарят Ренан, ще трябва да вдигат класата на доскорошния участник в Шампионската лига преди мачовете с Копенхаген в Лига Европа. Португалският отдавна е официален в съблекалнята на „зелените“.

Останалите клубове правят много рокади, което е белег за липсата на средства в родния футбол. Много играчи станаха свободни агенти и сега си търсят ново поле за изява. В тази зимна ситуация отнякъде се появи Иван Чворович.

Вратарят напусна Левски, защото „сините“ осъзнаха, че е смешно да имат резервен вратар от чужбина. Хем кътат пари, хем държат на пейката легионер, който в последните сезони е бил предимно седнал, по време на мачовете с участието на неговия отбор.

Сърбинът изчака да минат няколко дни и наплю своя колега и сънародник Боян Йоргачевич. Нарече го „Мишок“. Направи го в момент, когато пътищата на двамата са разделени окончателно. Най-много да се засекат по време на срещата Левски – Ботев, но и това не е сигурно, защото Георги Георгиев е много сериозна конкуренция за Чворович.

Очевидно е, че между двамата е имало търкания. Запознати твърдят, че те не са комуникирали по време на съвместната им работа в Левски. Това навежда на мисълта, че конфликтът е залежал. Стара работа, която Иван ни припомня, за да се сетим и ние за него. Интересно, защо Чворович подписа със „сините“ през лятото, при положение, че нещо в Боян не му допада? И как търпя толкова време да е резерва на „мишката“?

Чворович вини Йоргачевич за това, че от Левски го изгониха. Това вече е странно и бие на тежка интрига. За шест месеца на „Герена“ той изигра само един мач. Срещата беше за Купата на България, а съперникът - Царско село. Как можеш да имаш претенции след такава статистика. На всичкото отгоре Йоргачевич записа доста „сухи мрежи“, което говори, че е работил добре. Естествено за това принос има и играта на тима във фаза защита.

Преди да акостира в София, Иван Чворович пазеше в Лудогорец. „Пазеше“ е силно казано, тъй като основно тренираше. Сърбинът записа само един мач на пейката. В останалите срещи от първенството е бил класически футболен запалянко.

Връщаме лентата още по-назад. През сезон 2014/2015 стражът пази в шест срещи на Лудогорец. Година по-рано има девет участия. Тоест, общо 15 мача за четири сезона. Скромна работа, но трябва да отчетем, че вратарската позиция е малко неблагодарна. Там ротацията почти не влиза в употреба.

Хубаво е, че Чворович не оплю Левски за дължими пари или нещо от сорта. Това щеше да е сериозен проблем. Факт е, че на „Герена“ имаше много тежки времена в това отношение. Междудругото тогава вратар на „сините“ беше отново Йоргачевич, който бе сред първите, които подписаха нови договори. Тогава сърбинът каза: „Няма да напусна кораба, защото в него е влязла малко вода“. Фактите не говорят за мишкуване...

Чворович е разочарован, но май бърка причината. Както се казва в крилатата фраза на Петър Стоянов: „Иване, кажи си! Те ще те разберат“. В случая за Иван е важно сам да се разбере...