След дълго чакане Левски се събуди. „Сините“ дремеха няколко сезона, не показваха реални амбиции. Заученото „борим се за победа във всеки мач, целта винаги е една и съща – титла и купа, но...“. Всичко това бяха празни приказки, защото Левски не показваше истински мераци.

В последните седмици „сините“ отново са в атака. Вчерашната новина за Габриел Обертан е белег, че Спас Русев и екипът му гледат на клуба със сериозно око. Тимът от „Георги Аспарухов“ вече привлече друго доказано име в Англия – Жорди Гомес. Румънците Рошу и Буш са добра инвестиция с поглед напред. Двамата ни северни съседи са в отлична възраст. Антонио Вутов още е дете, а изглежда много по-зрял за годините си. Мапуку е леко колеблив, но и луд по цялата глава, а това може да е полезно. Ако сделката с Обертан се случи, Левски ще покаже яки мускули. Митов ще има достатъчно футболисти на всеки пост, ако бъде привлечен и качествен централен защитник. Левски отново ще бъде в играта, а няма просто да регистрира събитията около себе си.

Днес е сряда, а утре предстои мач от Лига Европа. Левски участва в надпреварата и има своите шансове да се събуди в другия кръг, ако компенсира изоставането от Хайдук. Трудна, но възможна задача. Просто „сините“ трябва да бият с два гола разлика. Тънките сметки мъчно ще излязат. Нужна е смелост и надскачане на моментните възможности. В следващите седмици Левски трябва да израства в игрови план и това не бива да зависи от изхода на мача с хърватите. Продължаването е важно, но евентуалното отпадане не бива да спира устрема. 

Отборът от „Герена“ даде ясни признаци на живот. Левски се събуди! Дали утрото ще е европейско...Това зависи от срещата на празния стадион утре. Позитивната енергия вече се усеща. Клубът защити феновете си в Сплит и Задар. Те, от своя страна, алармират за коректно поведение пред стената до „Георги Аспарухов“. Това са първите наченки на обединение, което е най-важно за „сините“. Общността имаше жестока нужда от консолидиране по време на двубоя с Хайдук. Общият враг щеше да послужи сплотяващо, но ситуацията е такава и не може да се промени. 

Истината е, че Левски отново се върна на първа страница. В последните дни „сините“ окупираха заглавията и то по-скоро с позитивни новини. 

Куриозното е, че промяната се случи сравнително бързо. На 4-ти юни Левски игра бараж за мястото си в Лига Европа. В един момент губеше при дузпите с два гола разлика, но се измъкна от срам и тежки последствия. Тогава зад топката застанаха младите момчета от школата и измъкнаха клуба от тинята. Кой знае...може там някъде да е паднала прокобата, която тегнеше над Левски. 

И днес дузпите дебнат зад ъгъла...Това обаче е друга тема. Левски чака бивш футболист на Манчестър Юнайтед, който не идва от Тайланд, не е на 35, не е бил в гипсово корито, не пристига от затвора, защото историята помни и подобни случаи...Левски започва да се държи като Левски, а това е добро начало.