В края на май, миналата година, Берое се луташе в нищото, след като за отбора приключи един разочароващ сезон. Старозагорци бяха разбити и не приличиха на отбор. Съставът се нуждаеше от коренна промяна. Девет месеца по-късно Александър Томаш може да е напълно доволен от това, което успя да съгради под Аязмото. Той постави основите на отбора на Берое, но пред него има още много път за развитие. Доказателството за това са визията на Томаш и неговия екип, както и прогресът в играта на „зелените“. Младият специалист успя напълно да преобрази Берое и в момента старозагорци практикуват един изключително приятен и атрактивен футбол. Нещо, което изглеждаше доскоро немислимо за тима от Стара Загора. В същото време ръководството на Берое демонстрира отлична далновидност и нюх с назначението на 39-годишния специалист, който за сравнително кратък период от време да върне беройци в борбата за челните позиции в Първа лига и за разпределението на европейските квоти.

След девет месеца работа ясно се вижда почеркът, с който Александър Томаш иска да се отличава в играта на водения от него отбор. Берое не е разграденият двор от предишния сезон, когато бе лесно разгадаем, неуверен, плах, дори страхлив отбор и лесно преодолим. В момента Берое се стреми да доминира и го прави успешно в по-голяма част от мачовете си.

Томаш изцяло промени облика на Берое. Наложи нова тактика на игра, отборът се стреми да разиграва дълго време топката, тя се изнася с пасове от защитниците, а не с безконечни дълги подавания, тимът отново се опитва да пресира високо, за да отнеме бързо топката от противника. Фланговете са изключително активни и в двете фази на играта, а акцентът върху тримата полузащитници е ясно отличим. Тримата халфове в схемата на игра трябва да бъдат много активни, както в изграждането на атаките и пред наказателното поле на съперника, така и в дефанзивен план.

Под негово ръководство Берое изглежда по един съвсем нов начин, в сравнение с това, което старозагорци бяха свикнали да наблюдават от тима през последните години. През по-голямата част от мачовете Берое е отборът, който се стреми да диктува случващото се на терена. Александър Томаш изисква от неговите играчи да разиграват топката без притеснения.

Изключително важно за Александър Томаш е, че той не изневери на себе си, въпреки  неизбежните колебания, някои никак приятни резултати и със сигурност купищата съвети, които е получавал да направи така, че Берое да играе затворен, защитен и рушащ футбол. Томаш е много позитивен и това доказва стила, който налага в Берое. Старозагорци не се страхуват къде ще излязат. Те никога не изменят на почерка налаган от своя треньор през последните девет месеца. Именно заради това Берое натика Левски 45 минути в неговата половина насред „Георги Аспарухов“ и пропусна да го накаже. Същото бе положението срещу „сините“ и в Стара Загора. Именно заради това Берое бе на път да отстрани Лудогорец за Купата на България. Берое излиза и се надиграва. Да, един от най-тежките моменти за отбора несъмнено през този сезон бе поражението на „Българска Армия“ с 0:6, но нима и тогава Берое не се надиграваше със съперника си. Във футбола няма „ако“ и „може би“, но в един по-модерен футбол с ВАР, голът на Мартин Камбуров щеше да бъде признат, а оттам пътища много.

 Si vis vincere, disce pati - Ако искаш да побеждаваш, научи се на търпеливост. Тази латинска сентенция важи в пълна степен за момента от етапа на развитие, в който се намира Берое. Отборът трябва да премине през всички фази, за да стигне до един завършен облик и постоянно стабилно представяне. Във футбола магията е случващото се на терена, но резултатите в повечето случаи идват след много усилена работа.  

Александър Томаш постави едни добри основни в Берое, но пътят е дълъг, а отборът трябва да се стреми да се развива. Това изисква еволюцията. В Стара Загора със сигурност не са забравили разочароващия минал сезон, за да повтарят една и съща грешка два пъти. Берое изглежда коренно променен, но трябва още много работа. Със сигурност в последните години един несъмнен факт е, че Берое е място, където треньорите са оставяни на спокойствие да работят, така че всичко зависи от Александър Томаш, неговият екип и футболистите.

Берое има да извърви още много път, докато се превърне в един стабилен отбор. Александър Томаш показа, че има визията да превърне Берое отново във фактор и да направи така, че отборът да играе красиво, атрактивно и все по-резултатно.