Лудогорец спечели Шестата. Очаквано, рутинно, убедително като разлика в точките, не чак толкова убедително като игра през пролетта. И напълно достатъчно като усилия. Два кръга преди края - 16 точки аванс пред втория ЦСКА, който обаче не успя да победи в шампионския си мач.

ЦСКА ли казахме? Историческият рекорд по брой поредни спечелени титли в България принадлежи именно на „червените“. От вече далечните 1954 – 1962 г. Тогава, когато ЦСКА е абсолютен доминант в А група и печели девет пъти поред титлата.

9-6=3. Просто действие „изваждане“ и разбираме колко остава на Лудогорец до изравняване на постижението. Евентуалното изравняване, разбира се, но може и да не е нужно подобно застраховане, имайки предвид, че към днешна дата Шестата звучи като N-ата.

Триумфът с Шестата!

Още едно влизане в групите на Шампионска лига и...ходи ги гони. Ако ти се гони Михаля, естествено. Класическите грандове ЦСКА и Левски изостават. „Червените“ сякаш по-малко от „сините“, но 16 точки са си 16 точки. Само да си припомним какво фукане беше откъм Борисовата градина, когато преди години изпревариха Левски точно с 16.

Сега в Разград не се усеща фукане. Нормално е някак си. Обикновено, дори леко скучно. Селфита, лайв-стрийм по шампионски от церемонията с купата, малко пушъци откъм Трибуна „Моци“, орлицата Фортуна, приветствие на Домусчиев и...Толкова за Шестата.

Новата цел пред Лудогорец: Елиминации след групите в ШЛ

Сега наред е Седмата. Всъщност тя е само способ към истинската цел на Лудогорец – групите на Шампионска лига. Не – излизане от групите на Шампионска лига. Както през последния сезон, че и по-добре – не с излаз към Лига Европа, а с продължаване в най-престижния турнир напролет.

В България тази пролет Лудогорец го кара рутинно, без много зор, леее-ки-чко. Няма нужда от повече.

Недолюбван е сериозно от останалите, къде с основания, къде не толкова. Силните не се обичат. Особено пък у нас.

А ЦСКА и Левски имат да наваксват и то много. Класическите БГ-грандове трябва непрекъснато да си повтарят: „Раа-внис по Лудогорец“.

Нека да хванат Лудогорец!

Ако могат...