Голямата звезда на Лудогорец Джонатан Кафу от почти една година е спряган за къде ли не. Особено през зимата чуждите медии го пращаха от Италия, Испания и Англия, през Франция и Германия, до Турция и Русия. 

В крайна сметка бразилецът си остана в Разград, но с наближаването на летния трансферен прозорец отново името му започна да циркулира в световния печат. И на Острова разкриха в детайли какво се очаква да се случи с Кафу. 

Според изданието Sports Witness, което се позовава на информация от кухнята на шампионите, вече за него има един основен кандидат, който е осъществил контакт с босовете на Лудогорец. Това е новият член на Премиършип Брайтън енд Хоув Албиън. 

От там са запитали официално каква е цената на играча, поискали са да се запознаят с досието му, получили са всички данни и сега трябва да се обадят до края на седмицата, за да обявят дали преговорите ще продължат, твърди изданието. 

Същият източник твърди, че в близките дни ще има срещи на ръководители на Лудогорец с представители от спортно-техническите ръководства на шампиона Лестър и Уест Хем. Те ще минат по същата процедура, по която вече е минал Брайтън. 

Въпросният източник разкрива пред медията, че подобни намерения са изявили и все още неназовани отбори от Италия и Португалия. Наскоро на Иберийския полуостров обявиха, че от там интересът е на Спортинг Лисабон. 

Изданието Sport Witness разкрива още, че в договора на бразилеца има и клауза за разтрогването му. Тя е в размер на 12 млн. евро, а според информацията на медията, шефовете на Лудогорец ще направят всичко възможно да го продадат на тази цена през лятото.