Нигерийският футболист Муса Мохамед заяви, че се наслаждава на престоя си в Локомотив Пловдив и на мачовете в българското първенство. Десният защитник е преотстъпен на Лаута от турския Истанбул Башакшехир, но е национал на своята страна и се надява да попадне в списъка на Суперорлите за Мондиал 2018.

"Е, като всяко ново преживяване и това ти отнема известно време, за да се адаптираш. Но благодаря на Аллах, защото изглежда, че съм намерил пътя ми в момента и съм щастлив. Най-добрата българска лига всъщност е една от най-трудните в Европа, защото има много технични футболисти, както и играчи, които винаги са готови за битки. Така че съм напълно доволен към момента", казва Муса Мохамед пред вестник dailytrust.com.ng.

Муса Мохамед има 11 мача за "черно-белите" от Пловдив, но отборът като цяло не се представя добре и след 6 поредни мача без победа в края на есенния дял от шампионата заема 10-о място с 23 точки.

Футболистът е бил капитан на юношеския национален отбор на страната в един от най-важните моменти: спечелената Световна титла за юноши до 17 години през 2013-а година.
"Отборът наистина беше много специален, направихме история на турнира в ОАЕ. Имаше много талантливи играчи в отбора. За нас от една страна беше огромен опит, а от друга донесохме сериозен трофей за Нигерия и радост за всички нигерийци, казва още бранителят на Локомотив Пловдив.

Нигерия е в група с Аржентина, Исландия и Хърватия на Световното в Русия, но защитникът е уверен, че тимът им има сили да преодолее този етап.

"Е, говорим за Световното първенство, където няма слаби отбори и групи. Но сегашното поколение нигерийски играчи включва хора с много сериозен опит, а и играят в големи отбори в Европа. Знаем какво да очакваме. Лично аз вярвам, че ще се представим впечатляващо", казва още Муса.

Самият Муса Мохамед не е сигурен за националния отбор и журналистът го пита дали се чувства пренебрегнат, както и дали има други пренебрегнати от треньорите футболисти.
"Това решение е на треньорите. Нигерия е благословена с много талантливи играчи, които имат всичко необходимо, за да имат претенции. Но за съжаление, не всеки може да влезе. Лично за мене е чест да играя за нашата страна и съм готов да я представям в която и да е точка на света", завърши бранителят, който играе като преотстъпен от Истанбул Башакшехир на Локомотив Пловдив.