Четирима футболисти на Левски попаднаха в идеалния отбор на 13-ия кръг на Първа лига, който бе селектиран в статистическото предаване на DIEMA SPORT – „Героите на кръга“.

„Сините“ играха с Верея в изминалия кръг, като постигнаха най-изразителната си победа в майсторския ни ешелон от 3.5 години насам (7:0).

Съгласно над 20 статистически показателя, на базата на които се формира индекс за представянето на футболистите, в идеалния тим фигурират четирима играчи от състава на Славиша Стоянович – двама в отбрана, едни атакуващ халф и един нападател.

Локомотив Пловдив и Етър са представени от по двама свои футболисти, а Ботев Пловдив, Черно море и Лудогорец от по един.

Христо Иванов от Етър Велико Търново направи чудесен мач срещу Славия (3:0) и закономерно застана под рамката, пред него като десен бек е поставен играчът на Левски Милош Цветкович, колегата му на Герена Холмар Ейолфсон и Димитър Пиргов от Ботев Пловдив действат в сърцето на отбраната, а Йосип Томашевич (Локомотив Пловдив) оперира като ляв бек. Малко по-напред в схема 4-2-3-1 са Аласана Мане (Етър Велико Търново) и Георги Илиев от Черно море, а в по-предни позиции са изнесени Вандерсон (Лудогорец), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Давиде Мариани (Левски).

На върха на атаката е Станислав Костов.

В прикаченото видео може да видите анализите напрвени в студиото на "Героите на кръга". Предаването ще се излъчва всеки вторник.

Кои са отличниците под рамката след 13-ия кръг? 

Двама лескари в класацията за най-добри защитници на 13-ия кръг

Коя е фантастичната петица в халфовата линия след 13-ия кръг?

Играч на Лудогорец номер 1 сред нападателите след 13-ия кръг

Пълния записа на втория епизод на предаването може да видите тук: 

*Забележка: Статистиката, която представя DIEMA SPORT се изготвя с помощта на Enet Pulse.