Футболистът на Лудогорец Вандерсон е най-добре представилия се нападател след 13-ия кръг на Първа лига, става ясно от статистиката изнесена в новото предаване на DIEMA SPORT – „Героите на кръга“.

Вандерсон събра индекс на своето представяне от 8.21, който се формира на базата на над 20 статистически показателя, сред които точни удари, асистенции и подавания.

Втори в подреждането с индекс 7.53 е нападателят на Левски Станислав Костов, който наниза 2 гола в мрежата на Верея при победата със 7:0 и вече с 11 попадения е еднолично начело в голмайсторската листа.

Трети е Димитър Илиев от Локомотив Пловдив с 5.34, следван от нападателя на Лудогорец Джоди Лукоки с 5.33 и Стивън Петков от Ботев с 5.12.

Водещият Иво Бързаков и гостът му Йордан Господинов анализира детайлно подреждането, като отбелязаха, че независимо, че отбеляза два гола срещу Септември звездата на Лудогорец Клаудиу Кешеру липсва в класацията.

„Гледната точка, от която ние разискваме нападателите показва, че головете не са най-важни, а има и други значими елементи“, подчерта Господинов.

Повече подробности може да видите в прикаченото видео!

Кои са отличниците под рамката след 13-ия кръг? 

Двама лескари в класацията за най-добри защитници на 13-ия кръг

Коя е фантастичната петица в халфовата линия след 13-ия кръг?

Новото предаване на DIEMA SPORT може да гледате всеки вторник, а пълния запис на втория епизод може да видите тук: 

*Забележка: Статистиката, която представя DIEMA SPORT се изготвя с помощта на Enet Pulse.