Витоша Бистрица посреща Черно море в двубой от 20-ия кръг на Първа лига в събота (15 декември) от 12:30 часа. Гостите от Варна влизат като абсолютен фаворит в този двубой и се намират в найдобрата си форма от началото на шампионата - 3 поредни победи, без да допусне гол.

Срещата ще можете да наблюдавате в ефира на NOVA SPORT, GONG.BG и честотите на Дарик радио.

Вратарят на Витоша Християн Василев е възстановен и може да играе срещу "моряците", но контузени са Радко Мутафчийски и Георги Купенов. Тодор Неделев разнищи "тигрите" в двубоя между двата тима, реализирайки хеттрик за успеха на Ботев. Клубът от Бистрица готви изненада за феновете като ще им подари календари преди двубоя с Черно море.

В състава на Черно море контузени са Виктор Генев, Мартин Минчев и Емил Янчев. Бранителят Виктор Генев преподписа договора си с клуба. Радослав Василев и Юго Кононго получиха предложения за нови договори, Благой Макенджиев и Атанас Зехиров разтрогнаха договорите си с клуба.

Витоша спечели историческата си първа победа в елита точно срещу Черно море – 1:0 на 28 април 2018 г. след 31 поредни мача без пълен успех. За първи път, откакто играе в елита, Витоша е в серия от 2 поредни победи на своя стадион в Бистрица – 1:0 срещу Славия и 2:0 срещу Верея.

Черно море вече си осигури място в Топ 6 след есенния дял от първенството. Спечели 25 точки след 20-те си мача до зимната пауза на миналия сезон под ръководството на Георги Луканов и после на Емануил Луканов, сега има 30 пункта с мач по-малко.

Още по-важното е, че Черно море се намира в най-добрата си форма от началото на шампионата с 3 поредни победи, без да допусне гол във вратата, на която бе Георги Китанов – по 1:0 срещу Етър и Берое и 2:0 срещу Локо Пд.