Във вторник от 15,30 часа местно време (14,30 ч. българско) Черно море ще изиграе първата си контрола от подготвителния лагер в Турция. Съперник на "моряците" в спаринга е албанския ФК Тирана. Двубоят ще се играе на терена в комплекс "Susesi" в Белек, който се намира на около стотина километра от Алания.

ФК Тирана е основан през 1920 г. и е един от грандовете на Албания с 27 титли (рекорд за страната) и 16 купи. За последно е ставал шампион през сезон 2008/09. През миналата година обаче изненадващо завършва на 9-о място от 10 отбора и изпада във втора дивизия. В момента се намира на 1-во място в едната албанска втора дивизия (общо са 2) със 7 точки пред втория в класирането.

Старши треньор в момента е 44-годишният бразилец Зе Мария, който игра в Парма, Перуджа и Интер в края на 90-те и първата половина на ХХI век. В кариерата си на футболист има и 25 мача за бразилския национален тим.

В състава на ФК Тирана има шестима чужденци, предимно африканци - двама национали на Уганда (Тони Маведже и Юнус Сентаму), един национал на Конго (Харди Бингуила), двама национали на Кения (Кенет Мугуна и Муса Мохамед) и бившият юношески национал на Англия Майкъл Нгоо, който е юноша на Ливърпул.