Черно море победи Монтана с 2:0 като гост в двубой от 15-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на гостите реализираха Бакари в 25-ата минута и Паланков в 69-ата минута на срещата.

В първите десетина минута на мача Черно море тръгна вихрено, но удари на Паланков, Бакари, Траянов и Илиев или не намираха целта, или Иванов беше на мястото си.

Първата по-опасна ситуация пред вратата на Черно море беще сътворена от Генов и Сергей Георгиев, но отбраната на гостите се справи със ситуацията. Малко по-късно Сергей Георгиев отправи отличен удар към Коварж, но той се справи с положението.

Невероятна грешка на вратаря на домакините Христо Иванов позволи на Бакари да овладее топката и да я вкара в празната врата. Стражът на Монтана опида да подаде кълбото към съотборник, но сбърка и Бакари откри резултата.

До края на полувремето домакините опитаха да стигнат до попадение, но Контохристос не намери целта в 43-ата минута на двубоя.

През втората част отново Черно море демонстрира класата си и беше по-добрият тим на терена. Маркиньос от Монтана, който се появи като смяна пробва да затрудни Коварж, но не успя да го преодолее в 63-ата минута.

Черно море направи резултата 2:0 в своя полза, след като с удар извън наказателното поле Паланков не остави шансове на вратаря Иванов.

До края на двубоя Черно море успя да затвори мача и спечели поредните си 3 точки, а с тази победа момчетата на Георги Иванов - Гонзо излезе на 3-ото място с актив от 27 точки, но с мач повече от ЦСКА. Монтана е на последното 14-о място с 8 точки.