Тимът на Черно море излиза срещу Пирин в първи мач от втората фаза на първенството на Първа лига. В Група А двата тима ще се изправят на стадион "Тича", а двубоят е от 20:00 часа на 30 март, а вие ще може да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, PLAY DIEMA XTRA, Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Домакините вече 11 поредни мача нямат успех на свой терен, а в края на редовния сезон записаха три поредни поражения. 

Илиан Илиев няма да може да разчита на Мариян Огнянов, който е аут до края на сезона. Александър Цветков пък е наказан. Националите Мартин Костадинов и Мартин Минков се завърнаха в редиците на варненци след победата над Словения. 

Срещата с благоевградчани е знакова за Георги Илиев, който е пред своя мач номер 400. Само шестима футболисти са повече двубои от Илиев в историята. Става дума за легендарните Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Тодор Марев, Виден Апостолов, Запрян Раков,  Марин Бакалов.

Пирин също завърши редовния сезон в Първа лига с две поражения, но благоевградчани имат сравнително добър баланс срещу този съперник през настоящата кампания. В морската ни столица възпитаниците на Милен Радуканов си тръгната с трите точки, а в Благоевград удържаха точката. 

Преди срещата сега в щаба на „орлетата“ освободиха Аймен Суда, а Георги Георгиев, Антон Костадинов и Анти Рениа са възстановени и ще могат да бъдат използвани от Милен Радуканов. Самият специалист още веднъж отбеляза, че на Пирин му предстоят шест трудни битки, които квалифицира като „финали“.

Главен съдия на мача между Черно море и Пирин е Валентин Железов.