10-ият кръг в Първа лига стартира с победа за Черно море с 2:1 над Верея. На стадиона в Каварна домакините постигнаха обрат с голове в края на първото и началото на второто полувреме, а по този начин задълбочиха кризата при старозагорци, които вече имат четири поредни загуби в елита.

След равностойни начални минути, Верея откри резултата чрез Илия Мунин. Това се случи в 12-ата минута, когато след центриране от корнер топката стигна до бранителя, чийто първи удар не се получи. Топката обаче остана при Мунин и при втория му опит той успя да я изпрати перфектно във вратата на Коварж.

Постепенно домакините заиграха по-добре и в следващите минути пропуснаха добри положения чрез Иван Коконов и Марек Кузма.

Изглеждаше, че все пак Верея ще се оттегли на почивка с преднина, но в последните секунди на първата част домакините все пак стигнаха до гол. Голямата заслуга за него бе на Михаил Венков, който проби добре по лявото крило, а острият му пас бе засечен от капитана на Верея Владимир Зафиров, който изпрати топката в собствената си врата.

Само 3 минути след подновяването на играта "моряците" вече бяха стигнали до пълен обрат. Уго Секо се промъкна чудесно по дясното крило, заобиколи Владимир Зафиров и върна към дузпата за Марек Кузма, който с прецизен удар реализира за 2:1.

Двата отбора продължиха мача в добро темпо, с интересни атаки към двете врати. Повече голове обаче не паднаха като в края на двубоя домакините успяха да задължат топката далеч от своята врата и по този начин да си подсигурят трите точки.

Така Черно море вече има 17 точки в актива си и се изравни по точки с третия Дунав и четвъртия ЦСКА, които са и с мач по-малко. Верея е на 11-а позиция с 10 точки.