Вторият съперник на Черно море в контролите по време на лагера в Турция е актуалният носител на Суперкупата на Полша Арка Гдиня. Двубоят е в четвъртък от 11,30 часа местно време (10,30 българско) на терените на комплекс Голд сити.

През миналия сезон Арка достигна до финал за купата, който загуби с 1:2 от шампиона на страната Легия Варшава. На 14 юли обаче взе реванш от съперника, побеждавайки с 3:2 за Суперкупата. 

В своята 90-годишна история Арка два пъти печели Купата на Полша (през 1979 г. и 2017 г.) и два пъти Суперкупата (през 2017 г. и 2018 г.). От лятото в отбора се подвизава българският нападател Александър Колев, който през есенния полусезон записа 11 мача с един гол в шампионата.

В състава на Арка има редица бивши или настоящи национали на своите държави – вратарят на Латвия Павелс Щейнборс, защитникът от ДР Конго Кристиан Магома, словенският халф Горан Цвиянович, мексиканецът Рожелио Чавез, грузинецът Лука Зарандия, както и местните играчи Мачей Янковски, Адам Марчиняк и Адам Данч.