Отборите на Черно море и Верея ще открият 10-ия кръг на Първа професионална лига. Двата тима ще изиграят и първия си мач от самото създаване на А група през далечната 1948 година. Срещата е в петък от 17.30 часа на стадиона в Каварна и спокойно може да се определи като историческа.

Двубоя можете да следите Gong.bg, да гледате в GONG PLAY и по DIEMA, и да слушате по Дарик радио.

“Моряците” продължават подготовката си за двубоя със старозагорци с настроение след последните две победи. В състава няма контузени футболисти и треньорът Георги Иванов ще може да разчита на най-доброто срещу новака в шампионата.

До мача с Верея варненци ще тренират по веднъж на ден от 17 часа.

В сряда, непосредствено преди заниманието за деня, Гонзо ще направи видеоразбор на последната среща от първенството срещу Берое (1:0) и контролата с Несебър (5:0). В четвъртък “моряците” тренират на “Тича”, след което ще бъдат на лагер в к.к. “Константин и Елена”.

В състава на Верея са двама бивши футболисти на Черно море - Георги Андонов и Педро Еуженио. Нападателят обличаше екипа на „моряците“ в периода 2006/2009, както и през това лято, но през август си тръгна, тъй като не бе доволен от статута си на резерва. Еуженио пък бе на "Тича" през миналия сезон, но след края му напусна варненци.

Александър Томаш, който в петък ще изведе Верея като старши треньор, бе стожер в отбраната на Черно море в периода 2006/2008. Настоящият помощник на Сашо - Константин Мирчев, също е свързан с „моряците“. Косьо рита за тях 6 сезона – през 2002/2008. През този период си тръгва от „Тича“ само през пролетта на 2004-та, когато преминава под наем в родния ЦСКА.