Черно море посреща Локомотив Пловдив в двубой от 29-ия кръг на Първа професионална лига, Първа шестица.

Мачът е в неделната вечер от 17.45 часа. Можете да го следите в GONG.BG, да го гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA, както и да го слушате по Дарик радио.

Черно море има 43 точки, а Локо Пд 39 и двата тима са съответно пети и шести в класирането. Днешните съперници ще гледат да не изпуснат от поглед четвъртия Дунав /с 45 т./ за позицията, която евентуално може да даде излаз към Лига Европа.

Ето някои любопитни факти преди срещата:

В Каварна "моряците" вкараха досега 14 гола (средно по 1,08 на мач), а при гостуванията си – 17 (средно по 1,13 на двубой).

18-годишният нападател на Черно море Валентин Йосков все още не е открил головата си сметка в елита след 15 мача, в които обаче само веднъж започна като титуляр – срещу ЦСКА на „Армията” в първия плейофен кръг.

64-годишният Войн Войнов, който пое пловдивските железничари, стана най-възрастният старши треньор в сегашния състав на Първа лига. Досега, след напускането на Люпко Петрович, доайен сред наставниците бе 62-годишният Георги Дерменджиев (Лудогорец).

Локо Пловдив взе само точка в последните си 4 гостувания в първенството с 1:1 срещу Дунав в 24-ия кръг – най-лош показател за този период сред всички отбори в лигата.

Илко Пиргов, който се появи на вратата на Локо Пд в миналия кръг срещу ЦСКА за първи път от 6 месеца насам (от 17 октомври м.г. при загубата с 1:2 от Локо ГО), има най-много мачове в кариерата си точно с екипа на Черно море – 83.