Мениджърът и координатор на спортната дейност на Левски Асен Букарев обяви, че Делио Роси е точният треньор за синия гранд и италинският специалист твърдо ще остане начело на тима. Новият шеф добави, че приоритет номер едно в работата му ще бъде селекцията.

В предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT той разкри, че “сините” със сигурност ще се разделят с някои от настоящите си футболисти и ще привлекат нови играчи.

“Работа има достатъчно. Трябва да се организираме възможно най-бързо и да я свършим”, каза той.

Букарев: В понеделник имам среща със Спас Русев

Букарев коментира равенството 0:0 с последния в класирането в Първа лига Витоша Бистрица.

“Видях не по-различна картина от тази, която всички на стадиона са видели. За съжаление не можахме да победим един отбор, който е далеч от организацията на Левски, но по цял свят има такива мачове. Надявам се да е просто един неприятен нюанс за нас. Дано спортно-техническото ръковдство и футболистите си извадят поуките защо се е стигнал до това равенство и да променим представянето си още в следващия мач”, каза Букарев.

Как успя Витоша да измъкне равенство от Левски?

Собственикът на клуба Спас Русев също е бил изключително разочарован от резултата срещу “бистришките тигри” и е посетил съблекалнята, за да изкоментира случилото се преди тренировъчното занимание на отбора във вторник.

“Напълно вярваме и в треньорския щаб, и във футболистите. Още при идването на Делио Роси се видя, че тези играчи имат много големи възможности. Имаме доверие на футболистите и на треньорите. Знаем, че те разполагат с много големи възможности от това, което показаха срещу Бистрица. Очакваме да ги покажат отново”, призна Букарев.

Букарев: Спортистите не бягаме от предизвикателствата

“Доколкото аз съм запознат и това е напълно официално, мнението на клуба, което беше казано и пред футболистите, е че имаме пълно доверие в Делио Роси. Вярваме, че това е човекът, който ще води отбора занапред и ще се справи със ситуацията. Не може да се съди от един неуспешен мач. Относно критиките, те са нещо прекрасно. Колкото повече, толкова по-добре, за да си извадим някакви градивни поуки. Делио Роси знае много добре в какъв клуб се е озовал, знае мотото на Левски – “Сините в атака”. Знае, че всички ние искаме отборът да играе атакуващо и да бъде резултатен. Мисля, че той може да ни отведе в тази посока”, допълни той.

“Наскоро имах възможност да поканя всички от легендите. Всеки един, заслужил да остане в историята на клуба и виждащ по по-различен начин нещата, да дойде и да коментираме. Визията на клуба, представянето на клуба. Всеки има право да се изкаже по медиите и в социалните мрежи, но аз не мога да коментирам всичко, особено постове на наши футболисти”, каза още шефът в Левски.

“Това, което трябва да свърша спешно е свързано със селекцията. Входящи, изходящи трансфери. Неминуемо ще има футболисти, с които Делио Роси ще иска да се раздели. Той има желание да бъдат привлечени на определени постове други играчи. Нови играчи, които да дадат повече качество на отбора. Това е приоритет номер едно”, съобщи Букарев.

Левски стартира ново партньорство

“Разговори ще се водят с всички играчи. Желанието на клуба е да покаже нужното уважение към всеки един футболист. От там нататък какво ще е бъдещето на всеки един не мога да прогнозирам”, допълни той.

“Преди няколко дни си пожелах повече публика на стадиона. Повече усмихнати хора, повече семейства и да коментираме позитивни неща, които са се случили през последните месеци в Левски. Наясно сме, че такива мачове отблъскват хората, но отново ги призовавам да ни подкрепят. В трудните моменти е важно да сме заедно и да усещаме тяхната подкрепа. Напълно сме наясно, че продукцията срещу Витоша Бистрица не беше никак добра, но ние имаме нужда от нашата публика”, призова мениджърът и координатор на спортната дейност на Левски.

“Това, че бях помощник на Делио Роси ми помага чисто в аспект, че познавам атмосферата и ситуацията в съблекалнята много добре. Докато бях негов помощник се опитах да му помогна да се опознае по-добре с момчетата. Познавам мисленето на играчите в момента, тяхното настроение. Донякъде се запознах и с визията на г-н Роси, така че това е само в помощ за бъдещата ми работа”, заяви той.

“Предложението, което ми отправи Спас Русев, трудно може да се откаже. По-голямата част от това, което сме си казали със собственика, ще си остане между нас. Но ще споделя с вас, че неговите очаквания са, че той иска да направим от Левски модерен, европейски клуб. Стъпка по стъпка, последователно да направим така, че всички звена в клуба да работят. Да работят продуктивно. Да направим нещо качествено. Процесът не е лесен, нито краткосрочен, но първите стъпки са просто да знаем къде отиваме и по кой път да минем”, завърши Букарев.