Главният мениджър на Левски Асен Букарев разкри, че постът на наставника Делио Роси не е заплашен по никакъв начин. Италианският специалист беше подложен на медийни атаки с призив да си подаде оставката заради някои колебливи изяви на отбора през есента, но ръководството му гласува пълно доверие. 

"Не е тайна какъв фронт се надигна срещу Делио Роси. Ако се върнем няколко месеца назад, тогава се пишеше, че идва месия, а сега е обратното - по вестниците се пише за негова оставка. Историята се повтаря непрекъснато, но ние не искаме да участваме в този филм." 

"Искаме да дадем достатъчно време на треньора да направи подготовка, да се опита да вдигне нивото на отбора и да се преборим за трофей. Да играем футбол, който да радва окото на нашите привърженици. Делио Роси има достатъчно авторитет и опит, доказано име е в професията." 

Левски ще играе срещу Гьотце и Швайнщайгер в Малта

"Ръководството, собственикът, управителният съвет, всички надолу по веригата искаме да спрем с тези чести смени и да дадем на този треньор да работи. Той работи с човешки материал, което не е никак лесно, искаме да се опита да извае хубаво лице на Левски. Подкрепата към Делио Роси остава и с него искаме да вървим напред и нагоре", заяви Букарев пред "Канал 3". 

Той сподели, че все пак има забележки към някои от изявите на отбора от есенния дял, като разкри и кои точно двубои визира. На новия силен човек в Левски не му е харесало представянето в двубоите с Витоша Бистрица, Славия и в гостуването на Лудогорец. 

Левски дава Любенов на лидера в Б група

"Трябва да съм абсолютен наивник или да ви лъжа, ако ви кажа, че приемам някои неща от продукцията тази есен. Точки губят и най-големите отбори, въпросът е как ще го направиш." 

"Ако го направиш с добра игра, пак можеш да паднеш, но ако си апатичен е много по-болно. Говоря за мачовете със Славия, с Витоша, в Разград не бяхме това, което трябва да бъдем като мотивация, като настроение, като характер, като изглед на отбора", заяви още Букарев.

Той сподели, че вече е ясно кои играчи ще бъдат освободени от "Герена" по време на зимната пауза, като имената им са били назовани от треньора. Скоро ще го научат и самите футболисти. Също така ще се направи зимна селекция, но никой няма да бъде привличан на всяка цена.  

"Делио Роси е казал пред мен на кои футболисти не иска да разчита, но още ще го запазим в тайна, за да няма спекулации. Не са много тези футболисти. Иначе следим хора на всички постове, защото такива ни предлагат." 

Левски е предложил договори на основни свои играчи

"Трансфери на всяка цена няма да правим. Има чужденци, които следим, но привличането им е много трудно. Български футболисти в крайна сметка са с действащи договори, неустойки. Затова дори и да харесаме някого, не е гаранция, че ще го привлечем." 

"Предлагат ни много хора, оглеждаме възможностите и ако ни излезе добро предложение в съотношението качество-цена, може да се стигне до трансфер", сподели още Букарев и успокои феновете, че състоянието на клуба е стабилно и кризата от началото на годината е преодоляна. 

"Трябва да отдадем дължимото на хората, управлявали в миналото - като Георги Иванов, когато нямаше такава финансова стабилност и тогава Левски оцеля. Отговорът е, че нещата стоят добре, хората могат да са спокойни, но винаги ни се иска да е много по-добре. Засега сме стабилни", добави Букарев и накрая обяви, че позицията на тима в класирането е заслужена. 

"Достатъчно честно е да заемаме третото място, с оглед етапа, на който се намираме. Разбира се, допуснахме някои грешки, които не бяха очаквани и ако не ги бяхме направили, можеше и класирането да е по-различно. Един от примерите е Витоша Бистрица, но класирането е факт и е реално." 

"Въртележката може да е много голяма, имаме и мачове за Купата, достатъчно много битки има и всичко може да се случи. Докато и на теория имаме шансове, ще се борим за първото място", обяви новият шеф на "Герена".