Временният наставник на Левски Асен Букарев, който ръководи "сините" в мача срещу Верея, загубен с 0:2, отправи извинение към феновете на отбора за показаното на "Трейс Арена". Той обясни, че отборът не е изпълнил тактическите идеи, което е повлияло на негативния резултат.

Младият специалист коментира и уволнението на досегашния наставник Николай Митов, който според него е станал жертва на желанието за бързи резултати.

И без Митов Левски е ужасяващ, Верея и слаби съдии наказаха "сините"

"Искам да се извиня на публиката, имаше много фенове на Левски, които подкрепяха отбора. Изключително неприятна загуба, отдавам я на това, че всичко, което работихме като идеи, не се получи", заяви Букарев.

"Вече Верея като водеше с 2:0 се прибра и бе много трудно да пробием. Както казва и доскорошният ни треньор Ники Митов тази игра е на голове, не можахме да направим нещата, които искахме, много съжаляваме."

Относно ситуацията с незачетения гол на Димитър Пиргов, Букарев коментира: "Видях го като гол, разбирам, че не е имало засада. Съжалявам, щяхме да се върнем в резултата, но това е, няма да го коментирам повече."

"На Левски от доста години му липсват лидери, с изключение на Роман Прохазка, който отново се раздаде и трябваше да покрива дупки. Тези момчета трябва да разберат, че трябва да са лидери, колкото по-бързо го разберат, толкова по-добре за нас."

Букарев коментира и темата, дали ще остане в щаба на Левски: @Имаше през седмицата такива разговори. Тепърва чакаме Делио Роси и екипа му да дойдат, ще седнем и ще разговаряме. Искам да използвам случая да пожелая много късмет на едни много честни хора - Мариян Христов и Ники Митов, те станахж жертва на нещо, което се повтаря много години в Левски. Новият собственик иска да промени това нещо."

"Отправям критика към играчите, които трябва да разберат, че играят в един голям европейски клуб и трябва да разберат, че Левски има нужда от личности, лидери. В много мачове можем да загубим, но поведението ни не трябва да е такова."

Букарев отново бе попитан и на какво е станал жертва Николай Митов: "На това, че Ники Митов и не само той, в Левски резултатите се чакат много бързо, а не се дава време. Когато имаш чисто нов отбор, има нужда от много време за обиграване. На това стана жертва Ники Митов."