Нападателят Мирослав Будинов беше героят за Дунав, който реализира така важния първи гол в мача с Етър. Той се разписа от дузпа, след като преди това беше влязъл като резерва и сподели, че няма проблем това да се превърне в традиция, стига да има победи за русенци.

"Благодаря за наградата, като си отвън винаги е по-трудно, стоиш, гледаш и стискаш палци. Но няма проблем, ако всеки мач влизам като резерва и бием, може и другия мач да е така", заяви Будинов пред DIEMA SPORT.

"Не е важно кой вкарва, знам, че се чака от мен. Но важното е, че успяхме да бием днес срещу труден противник, който ни е конкурент в дъното на класирането. Първото полувреме създадохме повече ситуации от тях, изпуснахме чисти ситуации", заяви още таранът на "драконите" и продължи с анализа.

"Второто полувреме, като се появих в игра, доста ни бяха натиснали, почти не минавахме центъра. Но ние издебнахме момента, направихме няколко хубави атаки, възползвахме се от тяхната грешка и заслужено се поздравихме с успех. Играхме добре в защита, макар да има още какво да се желае. Дано започнем да печелим повече", заяви Будинов.

Нападателят разкри още, че на тима е по-добре да играе като гост, защото на стадиона в Русе се усеща много напрежение. Будинов разкритикува и феновете за отношението към него и съотборниците му.

"Не е лъжа, че навън се чувстваме по-добре. По стадиона има доста хора, които даже не знам защо идват, не им е там мястото. Отнасяме доста негативизми аз и още 2-3 души. Като играем вкъщи има по-голямо напрежение, а и липсата на точки ни пречи. Дано се стегнем и да побеждаваме", завърши Будинов.