Головият усет на нападателя оползотворява усилията на целия отбор. Затова футболистът, който играе на върха на атаката е основната фигура и носи най-голямата отговорност. Такъв играч за Дунав Русе бе Мирослав Будинов. Снажният таран изкара три години при „драконите“, за да извърви дългия път от В група до европейските клубни турнири.

В момента Будинов от състава на Септември, а в последния кръг от редовния сезон столичани се изправят именно срещу бившия тим на нападателя.

Будинов призна, че след треньорската рокада в Русе, при която Веселин Великов напусна, а на негово място бе назначен Малин Орачев, не е получил достатъчно подкрепа от новия си наставник.

„В Дунав бяха най-хубавите ми години и най-добрите ми моменти. Мога да кажа, че бяха успешни както за мен, така и за отбора. Като цяло само хубави неща ми се случиха там и ще помня Дунав, отбора и града само с хубави чувства“, сподели Будинов в специално интервю за DIEMA SPORT.

Сезон 2016/2017 година бе наистина впечатляващ за Дунав. Отборът стана симпатичен на всички зрители. Будинов, Шопов, Димов, Ненов Луков и всички останали показаха какво значи колектив и резултатите бяха на лице. Година по-късно обаче, русенци не бяха това, което бяха. От новак евроучастник, сега „драконите“ се борят за своето оцеляване в елита.

„Нямах много добра комуникация с новия треньор на Дунав. В интерес на истината не получи и достатъчно подкрепа от него в някои трудни“, призна още Будинов, който вече защитава цветовете на Септември.