Бившият треньор на Лудогорец Бруно Рибейро проговори пред авторитетното британско издание „Гардиън“ за не особено успешните си 6 седмици като наставник на българския шампион. Португалецът, срещу когото разградчани заведоха дело пред ФИФА, заяви, че в нито един миг не е имал последната дума при привличането на играчите.

Рибейро, който все още твърди, че сам е подал оставка, а не е уволняван дисциплинарно, заяви, че лично собственикът Кирил Домусчиев му е довел нови попълнения от Бразилия, без да го уведоми.

„Не подписах с нито един играч. Собственикът отиде до Бразилия, намери играчи, доведе ги, а аз нищо не разбрах“, коментира Рибейро, който от месец май насам води третодивизионния английски Порт Вейл. „Един път влязох в съблекалнята и там стоеше ново момче, за което никой нищо не ми беше казал. За останалите – просто отварях вестниците, за да следя кой идва в Лудогорец.“

„Имаше и друг случай – отивах да проведа тренировка в 10 часа сутринта, а спортният директор ме чакаше. „Трябва да правиш тренировките в 7 часа вечерта“, каза ми той. Попитах по каква причина, а той ми обясни, че съпругите на футболистите трябва да наблюдават заниманията. Лудост! Не можех да позволя такова нещо, това е разсейване и играчите не могат да се фокусират. Не можех да работя по начина, който те налагаха. Затова им казах: отивам си у дома. Лудогорец е голям клуб с много добра база, но хората...“, завърши многозначително Рибейро.