Нападателят на Дунав Русе Бранимир Костадинов сподели, че най-силното качество на новака е елита е изградения колектив от старши треньора Веселин Великов.

Костадинов, който в момента е контузен, говори преди сблъсъка на върха между Дунав и Черно море в Разград.

„Всеки един от нас преди началото на сезона беше оптимист. Имаме качество и сили да се представим добре и да започнем сезона на ниво. Първите ни мачове не бяха от най трудните, защото играхме срещу съперници, които ни бяха добре познати от Б група. Аз лично не съм изненадан. Надявам се днес да се поздравим с победа и да излезем еднолично на върха“, сподели Костадинов.

„Най-силното качество на нашия отбор е колективът. Всеки е приятел с всеки, както футболисти, така и треньорите и ръководството. Абсолютно никой няма притеснения от никого. Кой каквото има да казва на някого си го казваме в очите. Освен колектива не трябва да пренебрегваме и футболните качества в отбора. Според мен и те са на добро ниво“, допълни той.

„Честно казано с Веселин Великов се работи много лесно. Той гледа да е приятел с всеки един от нас. Комуникацията е много по-лесна. Не мога да разкрия напълно какво изисква от отбора, но то си личи по време на мачовете. Стремим се да си връщаме бързо топката, след като я изгубим. Разбирането в предни позиции се дължи според мен на факта, че всеки познава много добре, дори отлично другия футболист, както силните и слабите му страни и се опитва да се възползва максимално добре от силните му качества“, каза още Бранимир Костадинов.