Юноша на Славия и настоящ футболист на Дунав Русе - за Божидар Васев, срещата между двата тима ще бъде много емоционална.

"Мисля, че съм ги изживял тези моменти. Преди, когато бях в Ботев Пд ми беше тръпка да играя срещу Славия. Сега това е просто опонент като опонент. Славия го уважавам го като клуба, имам приятели там. С Милен Гамаков съм най-близък - играли сме заедно дълго време".

"В подготвителните групи играх в Миньор Перник - аз съм от Перник. Треньорът на моя набор ми предложи да замина с тях на подготовка, а след това останах при тях".

Божидар произхожда от футболно семейство - баща му Юри Васев, е треньор. В момента е начело на Миньор Перник.

"Баща ме запали по футбола Той от деца ни води по стадионите. Беше си естествено да продължим с брат ми - Андреас, футболното в нашето семейство.

"С брат ми коментираме постоянно състоянието на нашите отбори и на българския футбол. С Ботев Пд срещу Черно море съм играл 2 пъти. Със Славия също сме играли. Кой е по-добър? Не мога да говоря".

"Подписах с Апоел Акре. Те обаче не успяха да си докажат бюджета. Аз ги осъдих и си получих обещетението".

"В Дунав сме сплотен колектив. Не вървим добре. Попринцип в съблекалнята е уникална атмосфера. Няма и дразги. Голяма част от вината си е наша, че нещата не се получават".

"С Диян Димов съм най-близък в отбора".

"Извън футбола се занимавам най-много с малката си дъщеря - Дария. Тя спи през нощта, изградили сме добър режим. Няма проблеми, всичко е ОК", завърши Васев.