Ботев Пловдив започна подготовката си за пролетния дял на Първа професионална футболна лига. "Изготвили сме план за подготовка, който ще спазваме. До 22 януари ще се подготвяме на нашата база и въпреки неблагоприятните метереологични условия, ще направим всичко възможно да изпълним поставените задачи. Лагерът ни в Турция ще се проведе от 22 януари до 3 февруари, след което се връщаме в България".

Това заяви старши треньорът Николай Киров преди днешното първо занимание. Той добави, че от клуба ще бъдат освободени Иван Стоянов, Даниел Кутев и Милен Кикарин, като ръководството преговаря с тях за разтрогването на договорите им. Нападателят Наско Милев сам е решил да напусне отбора. "В състава се завръщат преотстъпените наши юноши - защитникът Георги Купенов, халфът Радослав Апостолов и нападателите Рангел Игнатов, Исмет Рамадан, Борис Тютюков и Емил Камберов. Преговаряме с набелязани от нас футболисти и след като осъществим трансферите, ще ги обявим официално.

През зимата се правят по-трудно трансфери, тъй като няма достатъчно свободни футболисти", обясни Киров. "Лъчезар Балтанов ще мине последен преглед и след него ще стане ясно дали вече може да тренира с топка. Филипе Бризола ще се присъедини към тима на 17 януари. Неговият сънародник Рафаел де Соуза няма да започне подготовка на този етап, тъй като все още не е напълно възстановен и е в неплатен отпуск", добави още той.

Очаква се в близките дни наставникът на "канарчетата" да подпише новия си договор с клуба. Основният проблем, който Николай Киров ще решава, е подобряването на играта в защита, за да може тимът да се представи по-успешно през пролетния полусезон. Първата контрола на Ботев е на 19 януари с тима на Созопол на стадиона в Коматево./БТА