Отборът на Ботев Враца има 7 точки аванс пред третия в Група А на Втората осмица в Първа лига - Витоша Бистрица.

Определено обаче двубоят с последния Верея няма да бъде подценен от хората на Сашо Ангелов.

Ботев Враца приема Верея в неделя, 16:30 часа в мач от 29-ия кръг.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата пряко по DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA.

В дните преди срещата Мариян Иванов напусна Ботев Враца. Все още не ясна точната причина за раздялата между двете страни. По непотвърдена информация играчът е отказал да влезе като резерва в двубоя с Етър ВТ и това е вбесило Сашо Ангелов.

Наказан за двубоя срещу Верея е бранителят Мартин Кавдански.

За Верея - тимът все още без победа в шампионата. Бъдещето на клуба остава неясно, лицензът все още виси за следващия сезон.

Добрата новина от последните седмици е, че се дава шанс на млади момчета, които трупат ценен опит в Първа лига.

Интересни факти преди Ботев Враца - Верея:

Ботев Враца

- Мирослав Будинов нито веднъж досега не бе използван като титуляр от наставника Сашо Ангелов, в предишния кръг срещу Етър влезе за шести път като резерва. През есента пък се появи 10 пъти като смяна в състава на Септември.

- в миналия кръг Мартин Кавдански получи петия си червен картон в Първа лига. Първите му два бяха с екипа на Локо Мездра, а после по един път бе изгонен от терена като играч на Локомотив Пловдив, Локомотив Горна Оряховица и сега на Ботев Враца.

- Красимир Костов допусна само един гол в мрежата си в последните 4 кръга, под рамката на вратата сезона започна Христо Митов, който после цели 20 пъти бе неизползвана резерва в тимовия лист.

Верея

- намира се в най-дългата си серия от загуби, откакто се подвизава в елита – 7 поредни след нулевото равенство с шампиона Лудогорец на старта на пролетта.

- още двама записаха дебют за старозагорци в миналия кръг – казахстанецът Мидат Галбаев и Велин Желязков, с тях бройката на използваните футболисти от тима през сезона нарасна на 48.

- не е вкарвал гол на чужд терен в последните си 9 гостувания. За последно се разписа, при това на два пъти, на стадион „Тича” на 5 октомври 2018-а при 2:4 срещу Черно море. През сезона има още само едно попадение навън – срещу шампиона Лудогорец (1:2 на 14 септември миналата година).

Баланс

В Първа лига: 2 мача, 1 победа за Ботев Враца, 1 равенство, голова разлика 5-2 за Ботев Враца

Ботев Враца като домакин: 1 мач, 1 победа за Ботев, голова разлика 3-0 за Ботев Враца