Отборът на Ботев Враца приема Верея в първа среща от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в днес, 8-и март от 17.30 часа.

Може да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG. Също така можете да гледате двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Тимът на Ботев Враца е десети във временното класиране с 27 точки, на две след Локо Пловдив, а Верея е последен с едва 6 точки и без победа до момента в Първа лига. След успеха срещу Витоша в първия си мач от пролетния дял на шампионата, момчетата на Сашо Ангелов влязоха в серия от три поредни поражения, а сега пред своя публика ще се опитат да спрат негативната поредица. Старозагорци, които само преди три кръга откраднаха точка на Лудогорец, също ще влязат в двубоя след три поредни неуспеха, като в предходния кръг бяха победени от Черно море. 

В игра за Ботев Враца се връща Венцислав Керчев, а контузени са Мариян Иванов и Емил Стоев.

Тимът направи много пропуски срещу Лудогорец и сега ще се опита да е максимално резултатен срещу Верея.

При старозагорци наказан е Иво Иванов. Верея все още гони първия си успех от началото на сезона, а откритието на отбора е вратарят Генадий Ганев.

Още от любопитните факти преди срещата сочат, че нападателят на Ботев Враца Валери Домовчийски е пред своя мач №200 в елита, като досега има 70 гола. Дебютът му бе за Левски на 19 септември 2004 година при домакинско 4:0 над Пирин Благоевград.

Новото попълнение Милан Вушурович, дебютирал за Ботев Вр в миналия кръг, изигра през есента 17 мача за старозагорци, в които вкара 2 гола. Само Антон Огнянов, който вече също е част от тима на врачани, отбеляза повече попадения за верейци – 3.

Мартин Кавдански пък направи своя дебют за врачани в миналия кръг и вече е играл за 7 клуба в елита, останалите са Славия, Локо Мездра, Локо Пловдви, Черноморец, Марек и Локомотив Горна Оряховица.

И верейци, и врачани са в серия от 3 поредни загуби в първенството, като заралии единствени още не са вкарали гол през пролетта.

Левият бек на Верея Теофилус Курупис вкара единственото си попадение в Първа лига точно във вратата на врачани, с което постави началото на частичния обрат от 0:2 до 2:2 на 19 октомври 2018 година.

Генадий Ганев пък опази вратата си суха само при своя дебют в Първа лига срещу шампиона Лудогорец. Украинецът обаче направи общо 30 спасявания в досегашните си 4 мача.

Главен съдия на мача между Ботев Враца и Верея ще бъде Станимир Тренчев.