Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на "канарчетата" реализираха Тодор Неделев и Густаво Афонсо, а Неделев нацели и греда.

Пловдивчани откриха резултата след отлично изпълнен пряк свободен удар и неумела намеса на Георгиев в 32-ата минута на срещата. В добавеното време на срещата и нова грешка на вратаря на домакините, Афонсо оформи крайния резултат. На трибуните беше и наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който проучваше съперника на "червените" в следващия кръг.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от тежката автомобилна катастрофа край Своге.

Още в 6-ата минута Диого Кампос вкара топката във вратата на Витоша, но той беше в положение на засада, и гол нямаше. Така се стигна до 32-ата минута, когато Вутов беше фаулиран пред границата на наказателното поле, а Неделев се разписа с отличен удар, пращайки топката под гредата.

Балтанов пропусна да удвои преднината на Ботев в 41-ата минута, но вратарят на Витоша Георгиев се справи. Витоша отвърна с опасен удар на Рениа.

Още в началото на второто полувреме Неделев получи отличен пас от Балтанов, но от няколко метра вместо мрежата нацели напречната греда. Пропуски направиха още Густаво Афонсо и Стивън Петков, домакините също създадоха няколко опасности пред Кайзер, който беше на ниво.

В края Афонсо се възползва от грешка на вратаря Георгиев и оформи крайния резултат - 2:0 за Ботев. След тази победа Ботев е шести с 9 точки, а Витоша е на осмото място със същия точков актив.

Ето и съставите на двата отбора:

Витоша Бистрица: Георгиев, Гочев, Амзин, Мутафчийски, Цанков, Рениа, Купенов, Котев, Лазаров, Христов, Милев

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Юсеин, Балтанов, Неделев, Афонсо, Кампос, Вутов

главен съдия: Георги Давидов