Ботев Пловдив се разправи с Локомотив Горна Оряховица с 4:0 в двубой от 7-ия кръг на Първа лига. Жоао Пауло реализира хеттрик, а едно попадение за успеха на пловдивчани реализира Серкан Юсеин. Гостите доиграха двубоя в намален състав, след като Кавдански напусна играта за втори жълт картон в 64-ата минута на срещата.

Ботев Пловдив тръгна отлично в мача и още в началото показа, че ще търси успеха. В 6-ата минута Юсеин се откъсна от отбраната на Локо пред наказателното им поле, но беше покосен от Кавдански, който получи за нарушението само жълт картон. След изпълнението на свободния удар нямаше опасност за Банков.

В 22-ата минута Неделев намери Жоао Пауло и той с отличен удар матира Банков. Десет минути след това Жоао Пауло отново беше точен, след като надбяга Димо Атанасов и направи резултата 2:0.

В 35-ата минута Тодор Неделев се справи с цялата отбрана на гостите и стреля опасно, но нацели напречната греда.

Най-сериозната опасност за Локо беше създадено от Матия Курьор в 40-ата минута на срещата.

През втората част Юсеин в 59-ата минута направи резултата класически, а в 64-ата минута Кавдански получи втория си жълт картон в мача и остави съотборниците си в намален състав.

Жоао Пауло направи резултата 4:0 в 69-ата минута с отличен удар в далечния на вратаря ъгъл. В последните двадесетина минути на срещата в състава на Ботев влязоха младите Кутев, Чалъков и Милко Георгиев, които оставиха добри впечатления с играта си.

След успеха Ботев вече има 10 точки, а Локо е на дъното с 2.