Ботев Пловдив приема Славия на стадиона в Коматево на 15 август, понеделник от 20.00 часа в мача от третия кръг на Първа лига по футбол. Това съобщи Председателят на съвета на директорите на пловдивския клуб Ангел Палийски.

Ботев играе срещу Славия в понеделник и двубоят може да проследите по GONG PLAY, DIEMA SPORT и GONG.BG.

Информацията му бе потвърдена от Спортно-техническата комисия към БФС, която излезе с решение, в което се казва: "На основание решение на Лицензионната комисия при БФС за смяна на лиценза за провеждане на домакинските срещи на ПФК „Ботев” Пд от ст. Лазур на ст. Коматево, Протокол от Община Пловдив, издадени сертификати за осветеност, както и съгласие на ПФК „Славия” и Футбол Про Медия, срещата от ІІІ-ти кръг на Първа лига между отборите на ПФК "Ботев" Пд и ПФК "Славия" Сф насрочена за 15.08.2016 г. от 20 часа, като и останалите домакински срещи от сезон 2016/2017, ще се играят  на ст. Коматево - Пловдив вместо на ст. Лазур - Бургас."

"Успяхме да изпълним в кратките срокове изискванията на БФС за монтиране и пускане в действие на електрическо осветление на стадиона ни в Коматево. Благодаря за пълното съдействие на БФС, на г-н Антон Повов и на президента на Славия Венцислав Стефанов. Благодаря на финансовия ни директор Иван Йотков, който положи неимоверни усилия това да се случи. Сигурен съм, че феновете ни ще са доволни, че няма да пътуват до други места. Извинявам им се, че бяха принудени да гледат дербито с Локомотив (Пд) на стадион в друг град", каза Ангел Палийски.

Той изрази благодарност и на фирмите-изпълнители, монтирали осветлението, които работили с пълен капацитети отговорно.