Ботев Пловдив направи обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването на Пирин, което се игра на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Домакините поведоха с гол на Станислав Костов в 7-та минута, но Ботев бързо успя да изравни след попадение на Тодор Неделев в 22-та минута. Победата за Ботев дойде след гол от засада на Стивън Петков в 74-та минута.

Двубоят започна отлично за Пирин, който поведе още в 7-та минута. Аймен Суда центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Станислав Костов бе оставен непокрит и отблизо вкара топката във вратата на Иван Чворович.  

Филипе Бризола отправи далечен удар в 20-та минута, но Благой Макенджиев спаси без проблеми.

Ботев изравни резултата в 22-та минута, когато Дуде Ндонгала разигра късо фаул с Тодор Неделев, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Пирин и с диагонален удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Благой Макенджиев.  

А ймен Суда стреля от границата на наказателното поле на Ботев в 25-та минута, но Иван Чворович спаси.  

Ботев Пловдив можеше да осъществи пълен обрат в 57-та минута, когато Дуде Ндонгала стреля от границата на наказателното поле на Пирин, Макенджиев се наложи на два пъти да се намесва, за да избие топката в корнер.  

Тодор Неделев центрира от фаул в наказателното поле на Пирин в 69-та минута, където Радослав Терзиев стреля с глава, но неточно в аут.  

Ботев стигна до победното попадение в срещата в 74-та минута, когато Йордан Минев сложи топката на главата на Стивън Петков, който бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Благой Макенджиев. Петков бе в положение на засада, когато вкара топката във вратата на Макенджиев.  

Ботев можеше да отбележи трети гол в 78-та минута, когато Стивън Петков подаде към Тодор Неделев, който шутира, но Макенджиев плонжира и успя да избие в корнер. 

Минута по-късно бе маркирана засада на Стивън Петков, която не съществуваше. Ударът на нападателя бе отразен от Благой Макенджиев. 

Иван Чворович бе на път да допусне много груба грешка в 82-та минута. Той не прецени добре една ситуация, когато излезе на границата на наказателното поле да играе с топката. След това тя попадна в Аймен Суда, но той с далечен удар не успя да намери очертанията на опразнената врата и топката излезе в аут.

Пирин можеше да отбележи изравнителен гол в първата минута на добавеното време на срещата, когато след грешка в защитата на Ботев Радослав Кирилов овладя топката и преодоля Иван Чворович, но в последния момент загуби баланс и стреля в аут. 

Ботев е четвърти в класирането с актив от 24 точки, докато Пирин е единадесети с 13 точки. 

Пирин: 22. Благой Макенджиев – 27. Костадин Ничев, 3. Румен Сандев, 18. Юлиян Попев (к) – 15. Димитър Благов, 30. Тодор Траянов, 24. Антон Костадинов, 6. Тодор Паланков, 99. Радослав Кирилов – 10. Аймен Суда – 19. Станислав Костов

Ботев: 99. Иван Чворович – 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 70. Пламен Димов, 23. Йордан Минев – 14. Меледже Омнебес, 17. Лъчезар Балтанов – 8. Тодор Неделев, 7. Фелипе Бризола, 29. Дуде Ндонгала – 9. Фернандо Виана