Ръководството на Ботев Пловдив ще поиска преиграване на реванша от полуфиналите за Купата на България срещу Славия. Както е известно,  "белите" се наложиха с 1:0 на националния стадион "Васил Левски" във вторник и след общ резултат 2:2 и гол на чужд терен се класираха на финал. 

Успехът на Славия бе помрачен от няколко много спорни решения на главния съдия Станислав Ставров. Той отсъди много спорна засада на Стивън Петков и не даде дузпа на Жоао Пауло в края на срещата.

На общо заседание на Съвета на директорите на Ботев е взето решение да се поиска преигравана на мача със Славия. На 26 април пък ще бъде входирано пространно писмо, адресирано до футболната централа и компетентните комисии в нея. 

Публикуваме официалното изявление от сайта на "жълто-черните" без редакторска намеса:

"След проведено заседание на Съвета на директорите ПФК „Ботев” взе принципно решение да не позволи потулване на грубо погазения феърплей, на който цяла футболна България стана свидетел около полуфиналните срещи на отбора в турнира за Купата на България.

Ръководството на най-стария футболен клуб в страната е категорично в искането си за осветляване на задкулисието, станало причина за изхвърлянето на актуалния носител на Купата на България от турнира и подигравката с футболисти, треньори, Клуб и привърженици, както и за адекватни санкции.

На 26 април в БФС ще бъде входирано пространно писмо, адресирано до футболната централа и компетентните комисии в нея, с настояване за:

 *  Оповестяване на мотивите на Съдийската комисия за назначаването на Станислав Ставров за главен арбитър на срещата-реванщ,

  * Сезиране на комисията по Етика и феърплей за обидни квалификации в публични изказвания към привържениците на „Ботев” от страна на президента на ПФК „Славия” Венцеслав Стефанов,

както и

 * Нарушения на изискванията при определяне цените на билетите за привърженици на отбор домакин и отбор гост.

ПФК „Ботев” ще внесе в законоустановения срок жалба срещу съдийството, с прикрепени към нея видеоматериали на ситуациите, в които всички наблюдавали мача се убедиха, че „Ботев” бе преднамерено и тенденциозно ощетен.

В допълнение ПФК „Ботев” ще претендира за формално нарушение на правилата, водещо до искане за преиграване на мача."