Ботев Пловдив входира жалба от съдийско естество в Българския футболен съюз. Причина за това са отсъжданията на Станислав Ставров и Милен Арабаджиев по време на полуфинала реванш от турнира за Купата на България между Славия и Ботев – завършил с победа на „белите“ с 1:0.

„Има две ситуации, които повлияват на крайния резултат – едната е неотсъдена дузпа, която е идентична на тази на Славия, а втората е несъществуваща засада заради която е отменен гол на Стивън Петков. Тези ситуации повлияват на крайния резултат и заради това подаваме жалба от съдийско естество“, коментира тийм мениджърът на Ботев Пловдив Асен Караславов.

„Винаги съм разбирал съдиите. Всеки човек греши, но когато тези грешки повлияват на резултата, както в нашия случай – всеки трябва да си понесе наказанието. Факт е, че ние бяхме ограбени“, добави той.

„Заслужавахме да отидем на финал втора поредна година, но не ни позволиха да го направим. Търсим си грешките и в нашия отбор, но все пак не трябва да се стига до такова скандално съдийство“, каза още Асен Караславов.