Ботев се наложи с 1:0 у дома срещу Верея и измести прекия съперник за четвъртото място в последен мач от 12-я кръг в Първа лига.

Пловдивчани превъзхождаха съперника през целия двубой, прекъснат в края на първото полувреме заради спиране на един от прожекторите на стадиона в Коматево.

Въпреки многото удари към вратата на Верея обаче, Ботев успя да открие чак в средата на второто полувреме, с попадение на резервата Стивън Петков, останало единствено в мача.

С трите точки и четвъртата си поредна победа у дома в Първа лига, Ботев измести Верея от четвъртата позиция, като в момента и двата тима имат по 20 точки.

Ботев започна много активно, като почти непрекъснато действията се развиваха около наказателното поле на Верея. Старозагорци се затрудняваха да намерят път към вратата на Чворович и бяха съсредоточени най-вече в дефанзивните си действия. Единствено Валери Домовчийски поглеждаше по-често към Чворович.

Верея не успяваше да оползотвори и малкото статични положения, докато ударите към вратата на Аргилашки зачестяваха.

Един от прожекторите в Коматево изгасна в 33-та минута и видимостта значително се намали. Точно след това, в 35-та, се случиха две важни ситуации за Верея. Първо страхотен удар на Меди Фенуш от движение нацели страничната греда на Чворович. В последвалата атака за Ботев, Здравко Илиев получи жълт картон.

След оплаквания и от двата отбора Николай Йорданов спря двубоя за 7 минути, докато се включи отново прожекторът. В доиграването на минутите до края на полувремето Здравко Илиев получи втори жълт картон и напусна терена, след груб фаул срещу Дуде Ндонгала.

Ботев - Верея

източник: LAP.bg

Двата отбора обаче не се появиха и в очакваното време за подновяване на срещата. Към 21.10 часа Николай Йорданов реши да не извежда играчите на терена, докато не се пусне пълното осветление на стадиона в Коматево, отново изгаснало заради паднал предпазител.

След ново забавяне, второто полувреме стартира, но Верея вече бе с 10 души.

Първата смяна в мача бе тази на Стивън Петков, който се появи в 60-та минута, а седем по-късно откри резултата.

Топката бе центрирана отляво, Неделев свали с глава в наказателното поле, а Петков се пребори с Бен Джемия, за да реализира от десетина метра.

Хубав, добре насочен удар отправи Неделев от границата на пеналта в 70-та минута, Аргилашки обаче реагира добре и боксира.

Нелоши ситуации имаше и пред Чворович, като първо след центриране на Сюлеймани отляво, Танев не успя да засече иначе добрата топка в мрежата на далечната греда. В 84-та минута едно заучено изпълнение на корнер за Верея стигна до резервата Петър Витанов, който с петичка опита хитро да продължи, но Чворович успя да реагира. 

Съставите:

БОТЕВ: Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Радослав Терзиев, Цветомир Панов, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Фернандо Виана.

ВЕРЕЯ: Георги Аргилашки, Здравко Илиев, Мирослав Енчев, Селим Бен Джемия, Хюсеин Сюлеймани, Елиаш, Венцислав Бенгюзов, Георги Андонов, Милен Танев, Меди Фенуш, Валери Домовчийски.