Отборите на Ботев и Славия излизат един срещу друг в последен мач от третия кръг на Първа професионална лига. Двата тима започнаха трудно кампанията и все още не познават вкуса на победата.

„Жълто-черните“ започнаха с равенство в пловдивското дерби с Локомотив, а във втория кръг допуснаха тежко поражение от Лудогорец с 1:4. В „белия“ лагер пък записаха две загуби в първите два кръга от ЦСКА и Берое.

Двубоят ще се играе на стадиона в Коматево, след като домакините поставиха осветление и стартира в 20,00 часа. Главен рефер на двубоя е Стефан Апостолов. Мачът може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY.

Домакините ще бъдат без своя наставник Николай Костов, който бе наказан за един мач заради инцидентите в Разград по време на двубоя с Лудогорец, когато фен на „зелените“ го заля с вода.

Опитният бранител на „канарчетата“ Костадин Стоянов се оплаква от проблеми в коляното и най-вероятно няма да вземе участие в мача, а неговото място ще бъде заето от младока Кристиан Димитров.

Сериозни промени се очакват и в състава на „белите“, които са единствения тим без точка от началото на сезона в елита. Наставникът на тима Александър Тарханов не може да разчита на левия си бек Омар Абуд, който бе изгонен в мача с Берое. Бранителят Александър Бранеков има лека травма, но се очаква да започне сред титулярите.

Вероятни състави:

Ботев: Георгиев, Стоянов, Димитров, Терзиев, Панов, Жоао Паоло, Юсеин, Неделев, Стенио, Бризола, Иван Стоянов.

Славия: Кирев, Буров, Христов, Бранеков, Пашов, Васев, Мартинов, Йомов, Карабельов, Сердеров, Димитров.