Спортният директор на Левски Даниел Боримиров коментира ситуацията около длъжността му, която ще бъде премахната от 1 януари 2018 година, както и отговори дали ще остане начело на ДЮШ на "сините" в интервю за "Спортно шоу Гонг" на Дарик радио. 

"До края на тази година да, от 1 януари тази длъжност (спортен директор) ще бъде премахната, поне такива бяха думите на собственика на клуба Спас Русев. Не ми е приятно, ако трябва да съм откровен, но приемам нещата, такива каквито ги казва собственика, след като мисли, че клуб като Левски няма нужда от спортен директор, по принцип аз му казах, че не съм съгласен с това виждане и мисля, че клуб като Левски трябва да има такъв пост", заяви Боримиров по повод длъжността спортен директор на Левски. 

"Не съм спирал да изпълнявам и двете функции, школата на Левски се намира в отлично състояние, никога до сега не е била в толкова добро състояние, и това може да види като се погледне класирането. Дали ще остана като шеф на школата в Левски е въпрос на преговори", добави той.

"Дали ще се инвестира в изграждането на нови терени, ще искам да чуя какво е бъдещето на школата, какво се възнамерява да се прави, тогава ще взема решение. За мен е важно Левски да се развива, директните ни конкуренти като Лудогорец, Септември, Ботев, и още други отбори, Берое имат по-добри школи отколкото нашата. Трябва да се инвестира. С Нестор Юруков бяхме на едно събитие - Европейската клубна Асоциация. Имаше 123 представители на футболните клубове от цял свят, беше показано как да върви и да се развива детско-юношеската школа", добави той.

"Нямам проблеми с нито един в клуба, нямам проблеми с треньора Роси", завърши Даниел Боримиров.