Спортният директор на Левски Даниел Боримиров оповести след двубоя между тимовете на Верея и "сините", че клубът ще подаде жалба срещу съдийството.

През първата част съдийската бригада направи няколко грешки, които оказаха влияние на крайния изход от двубоя, който завърши с победа 2:0 за старозагорци.

При първото попадение на Верея Елиаш беше в положение на засада, но тя остана незабелязана от страничния съдия, а Андонов се разписа за 1:0.

Анализ на спорните ситуации през първата част на Верея - Левски

След това при две ситуации асистент-реферът от далечната страна сбърка фрапантно. При втората гол на Димитър Пиргов беше отменен, а бранителят беше в чиста позиция.

Наско Сираков: Съдиите убиват Левски! 

“По-голямо клане не бях виждал. Съдиите си свършиха перфектно работата. Гол от засада, никаква засада на Обертан и да се стигне до кулминацията - отмененият гол на Пиргов. Ще подадем жалба срещу съдията. Такива съдии нямат място в Първа лига. Не помагат на футбола, а на определени хора. Това беше тенденциозно съдийство. Иначе Левски игра слабо. Доста се вдигна шум около треньора и футболистите се влияят. Решихме, че трябва да спестим на Ники Митов някои неща и затова той не води днес срещата. Делио Роси ще се запознае по-детайлно и дано от другата седмица да видим нов Левски. Още един двама футболисти могат да се вземат. Все пак трябва да се вместваме в някакви финансови параметри”, каза Боримиров.