Ръководството на Бордо е на финалната права да приключи трансфера на дефанзивния полузащитник Отавио. Според френските медии неговата поява ще превърне френския тим в още по-атрактивна дестинация за звездата на Лудогорец Джонатан Кафу.

Дерменджиев: Грешката на Кафу се оказа фатална

Вчера „жирондинците” са успели да получат последните административни документи, нужни за приключването на сделката за 23-годишния Отавио. Дефанзивният халф пристига от Атлетико Паранензе и този следобед ще се подложи на медицински преглди. Ако всичко с тях е наред, южноамериканецът ще парафира за 4 години с Бордо, а бившият му клуб ще получи 5 милиона евро.

Заради идването на Отавио френският тим ще трябва да продаде един от играчите със статут на чужденец извън ЕС. Най-вероятно това ще бъде Мауро Арамбари, който или ще подпише в Уругвай, или ще премине в Хетафе.

6 милиона плюс бонуси искал Лудоорец от Бордо за Кафу

Колкото до Кафу, Бордо няма нужда да се тревожи за бразилското му потекло. 26-годишният нападател има български паспорт и това е едно голямо предимство. По информация на изданието Sud Ouest „жирондинците” са уверени, че могат да приключат бързо преговорите за Кафу, който трябва да бъде заместникът на алжиреца Адам Унас, който бе продаден на Наполи.