Големият лидер на Септември Борис Галчев беше избран за Играч на мача срещу Етър и получи бутилка шампанско от GONG.BG за това. Той с шега обяви, че шампанско не пие и ще подари бутилката на някого, след което анализира и двубоя с "болярите", които според него са много силен съперник. 

"Шампанско не пия, ще го дам на някого от съблекалнята, може би на домакина", започна с шега Галчев пред DIEMA SPORT и след това говори за самата битка с великотърновския тим, който според него не заслужава да изпадне.

"Тежък мач срещу един много добър отбор. Етър да беше победил, хикс да бяхме завършили, нямаше да е незаслужено. Велико Търново е от най-хубавите градове в България и заслужава да има отбор в елита, пожелавам и да се спасят", добави халфът и разкри как се стигна до попадението му.  

"Видях, че пред вратата на противника е малко разкопано и имах цел топката да тупне пред вратаря. Получи се, стана, много важна победа за Септември, защото тя ще ни даде увереност. Играем си мач за мач и дано Етър се спаси", сподели асът на Септември и разкри за закачка с вратаря Христо Иванов. 

"Срещу Христо Иванов имам много мачове, имахме закачка с него, където му лепнах гол в сглобката. Той е добър вратар, получи се. В мача 3:3, който завърши, се бъзиках, че ще му я лепна в ъгъла, но това се случва", сподели Галчев и пак се върна на съперника, както и на концепцията на тима си. 

"Етър не мога да ги коментирам, много добри са, но им липсват точки. От Левски взеха точка, от ЦСКА за малко не успяха. Колкото до Септември, това е труд на цялото ръководство, знаете каква е стратегията ни. Имаме млади момчета, за които тепърва ще се говори. Концепцията ни е правилна, знаете какво мисля за чужденците", сподели Галчев и накрая говори за положението си в Септември. 

"Смяната на Димитър Васев е по преценка на ръководството, аз съм само работник. Чак прераждане нямаше, хората ме знаят и ме уважават, това е най-важното. Аз другото съм го показал, важното е да се уважаваме", завърши Галчев.