Едно момче си тръгна със сълзи от „Георги Аспарухов” през лятото на 2016-а година. На 29 април 2018-ата година той ще се завърне, но вече като мъж, носещ екипа на Берое. Това е Борислав Цонев. Момче, израснало в школата на Левски, но започнало утвърждаването си в професионалния футбол в Стара Загора.

Повериха битката за третото място на Валентин Железов

„Както казах и миналият път, винаги е по-специално, когато играеш срещу Левски. Не крия и не лъжа, познавам доста хора там. Феновете ме познават и нормално е да се чувстваш по-специално за този отбор“, коментира Цонев.

„Не мога да кажа, че съм футболист с опит, направих някои мачове с Левски и Берое, но свикваш. Много е важно отборът и треньора да вярват в теб, за да се промениш като футболист", добави той.

Берое пусна в продажба билетите за мача с Левски

Дебютът на Цонев в професионалния футбол е с екипа на Левски при успеха с 3:0 над Монтана на 27 май 2011 година. Едва на 16 години полузащитникът прави първите си стъпки, ала не след дълго трябва да премине през много сериозни контузии преди отново да повярва, че може да твори на терена, както преди, но със зелено-бял екип.

„Спомням си много добре мача с Монтана при Георги Иванов-Гонзо дебютирахме и двамата. Нормални емоции за дебют. Не мога да крия, че сега се чувствам по-уверен от миналата година. Всеки футболист като играе 4-5 мача подред и се чувства уверен. Доверието го приемаш по-добре", разказва още той.

През сезон 2017/18 Борислав Цонев се превърна в един от основните играчи в схемата на Александър Томаш. Това накара клуба да обвърже бъдещето му с нов дългосрочен договор. Самият полузащитник се надява изборът му да си тръгне от Левски заради Берое е бил правилен и вярва, че старозагорци ще му осигурят възможността да запише първи мачове в европейските турнири.

„Ще гледаме в неделя да дадем най-доброто. Дано излезем с положителен резултат и да запазим третото място", смята Боби Цонев.

Боби Цонев: Не играем лош футбол

Борислав Цонев се върна и към срамната загуба с 0:7 от Лудогорец в Разград и призна, че още няма обяснение как се е стигнало до нея.

„Ако знам защо се стигна до нея, щяхме да я предотвратим, тъй като по-рано през сезона загубихме с 0:6 от ЦСКА. Опитахме се да играем футбол и този и миналия мач. Видяхте 2-ра минута гол, в 15-ата им дава дузпа, заслужили са си така да играят. Не мога да си кривя душата.“

Братя Цоневи бяха определени от Владко Шаламанов като луди глави, а вярно ли е според Боби това твърдение?

„Радвам се, че съм това, което съм. Мисля, че ми е помогнал в доста тежки моменти. Със сигурност е прав. Като малки сме били доста луди.“