Бившият футболист на Левски Галин Иванов ще отпътува с отбора на Нефтохимик за Турция, където „зелените“ ще са на подготвителен лагер от 28 януари до 9 февруари. Полузащитникът е постигнал принципна договорка с ръководството на Нефтохимик и след като „шейховете“ се приберат от Алания той ще подпише официално договор, потвърдиха от клуба.

„Договорили сме почти всичко с Галин Иванов, той ще пътува с нас за Турция. Има още дребни детайли, които ще бъдат уточнени и след като отборът се прибере от Алания, ще подпишем договор с него“, това заявиха от ръководството на "нафтата". 

Галин Иванов е на 28 години. В богатата си футболна кариера е играл за тимовете на Берое, Славия, Литекс и Левски. В родния елит има над 150 мача и е отбелязал 20 гола. Зад граница Иванов игра за Арминия Билефелд (Германия), а през миналата година защитаваше цветовете на Самсунспор (Турция), където записа 17 мача и отбеляза 2 гола. 

Междувременно стана ясно, че Мариян Огнянов остава в Нефтохимик. Към него имаше интерес от Черно море, но в крайна сметка не се стигна до трансфер. Основната причина е желанието както на играча, така и на треньорския щаб, Огнянов да остане в тима и да помогне за постигане на целите през пролетта. Самият играч оценява това, че Нефтохимик му подаде ръка през лятото, когато той не бе играл официални мачове няколко месеца и сега реши да остане лоялен към бургазлии.